EXCLUSIV  Alternativa la autostrăzi ignorată de Guvern. Bogdan Hossu: Oficialii europeni insistă

Mihai Ciobanu / 17 ian 2020 / 15:31 Salveaza PDF Comentarii

Bogdan Hossu, liderul Cartel Alfa, vorbeşte despre infrastructura de transport din România care a fost ignorată, deşi putea constitui o alternativă viabilă la autostrăzi. 

Bogdan Hossu a declarat, într-un interviu la DC News, că atunci când poartă discuţii cu oficialii europeni, aceştia îi solicită să insiste pe lângă Guvern pentru investiţii în infrastructura feroviară. 

"Reprezentanţii UE, când vin în România, ne spun să insistăm pe lângă Guvern tocmai pentru dezvoltarea căii ferate, pentru că e anormal. Practic, niciun guvern, în ultimii 30 de ani, nu a făcut nicio investiţie în domeniul transportului feroviar, nu există o strategie care, evident, nu se va îndeplini niciodată pe mandatul unui ministru, presupunând că are un mandat de 4 ani.

Nu avem o strategie combinată a infrastructurii de transport, în general. De aici sunt şi consecinţe pe planul pieţei muncii. De exemplu, ne plângem că avem oameni. Dar asta se întâmplă în vestul României, asta în timp ce în estul României ar exista oameni care pot lucra, dar niciun investitor nu vrea să treacă munţii, pentru că nu au infrastructură de transport", a declarat Bogdan Hossu la DC News.

VIDEO: 

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24