Alte patru simptome ciudate, depistate la pacienții infectați cu Omicron. Mare atenție dacă ai dureri de spate

Alte patru simptome ciudate, depistate la pacienții infectați cu Omicron. Mare atenție dacă ai dureri de spate / Foto: Pixabay
Alte patru simptome ciudate, depistate la pacienții infectați cu Omicron. Mare atenție dacă ai dureri de spate / Foto: Pixabay

Încă patru simptome bizare au fost identificate în rândul pacienților Omicron.

Aproximativ trei milioane de britanici au avut coronavirus în noaptea de Revelion, potrivit unor noi rapoarte, scrie Daily Post. Începând cu 5 ianuarie, statisticile guvernamentale au arătat că 1.281.588 de persoane au fost testate pozitiv cu coronavirus în ultima săptămână, cu 1.195 de decese raportate.

Acest lucru se datorează tulpinii mutante extrem de transmisibile Omicron, care a făcut ravagii în sectorul sănătății, în afaceri și în viața de zi cu zi a oamenilor. Pe fondul valului în creștere de cazuri de coronavirus, oamenii au fost îndemnați să fie precauți și să rămână vigilenți pentru a observa simptomele emergente ale Omicron. Cele mai comune semne ale bolii sunt curgerea nasului, durerea de cap, oboseala și durerile, deși există și alte simptome de care este posibil ca oamenii să nu fie conștient

Simptome bizare ale Omicron



Iată patru simptome noi care par să fie direct legate de această nouă variantă de coronavirus:

Căderea părului. Potrivit Asociației Academiei Americane de Dermatologie, căderea părului este, de asemenea, un simptom comun. Acest lucru se întâmplă pentru că mai multe fire de păr decât în ​​mod normal intră în faza lor de „cădere” după febră. De fapt, este destul de normal să experimentezi căderea părului după ce suferi de febră sau boală, potrivit specialiștilor. Majoritatea oamenilor observă căderea părului la două până la trei luni după ce au avut febră sau boală.  Această cădere de păr poate dura șase până la nouă luni înainte de a înceta. 

Greaţă. Profesorul a vorbit despre câteva simptome neobișnuite de care trebuie să fie conștienți oamenii. Într-un videoclip YouTube, profesorul a spus că greața este raportată de mulți pacienți în stadiile inițiale ale bolii cauzate de varianta Omicron. Dr. Sanket Jain, consultant pneumolog la un spital din Mumbai, India, a mai spus că „unul dintre pacienții mei, cu doar cinci zile în urmă, a fost internat cu o plângere de pierdere a poftei de mâncare, greață și vărsături”, potrivit Express.

Dureri de spate. Un alt simptom mai puțin cunoscut raportat este durerea de spate. Experții au identificat durerea de spate ca fiind unul dintre simptomele de bază asociate cu varianta Omicron a coronavirusului. Analizând datele din Marea Britanie, SUA și Africa de Sud - unde Omicron a fost identificat pentru prima dată - experții cred că fazele incipiente ale unei infecții cu Omicron ar putea vedea oamenii care prezintă semne de durere de spate. Pe lângă durerile de spate, au fost raportate și dureri musculare în întregul corp.

Conjunctivita. Problemele la ochi sunt un al simpom raportat de cei infectați cu Omocron. Potrivit Healthline, Omicron lovește enzima de conversie a angiotensinei 2 (ACE2), care este găsită în părți ale ochilor, cum ar fi retina și celulele epiteliale care căptușesc albul ochiului și pleoapa.

Este cauzată de inflamația conjunctivei, care este stratul transparent care acoperă albul globului ocular. Conjunctivita poate provoca iritații și mâncărimi, ceea ce dă impresia că ochiul tău arată roșu și roz. Este posibil să aveți chiar scurgeri din ochi. Mai frecvent, conjunctivita este cauzată de alergii sau de o infecție bacteriană sau virală. Cu toate acestea, unii oameni dezvoltă conjunctivită ca simptom al coronavirusului.

Despre un alte simptom ciudat provocat de Omicron, transpirația nocturnă, poți citi AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel