Nou simptom foarte ciudat al variantei Omicron. Cum se manifestă

Nou simptom „foarte ciudat” al variantei Omicron. Cum se manifestă / Foto: Pexels
Nou simptom „foarte ciudat” al variantei Omicron. Cum se manifestă / Foto: Pexels

Cercetătorii au descoperit un nou simptom al variantei Omicron, despre care spun că este unul "ciudat".

Două studii recente examinează de ce varianta coronavirusului Omicron ar putea fi mai puțin severă decât alte versiuni ale COVID-19, iar autorul unuia dintre studii a descris varianta spunând că ”își face de fapt propria treabă în multe feluri”. Ravindra Gupta, cercetător de frunte de la Universitatea Cambridge și autor al primului studiu, a declarat pentru Business Insider că studiile sugerează că Omicron ar putea fi mai blând decât alte variante, deoarece atacă celulele pulmonare umane într-un mod diferit, scrie Newsweek.

"Biologia virusului nu este la fel ca înainte. Este aproape un lucru nou.", a spus Gupta.

Gupta a făcut parte dintr-un grup de 31 de oameni de știință de la diferite universități care au colaborat la un studiu despre varianta Omicron. El a spus că noile dovezi pe care le-au găsit susțin ideea promovată de alte studii și date care sugerează că Omicron este mai puțin periculos și mai puțin probabil să provoace decese decât varianta Delta.

Varianta Delta este considerată a fi mai gravă din cauza modului în care afectează plămânii. Un al doilea studiu realizat de 34 de oameni de știință de la institutele scoțiene și engleze a ajuns la concluzii similare. Niciun studiu nu a fost revizuit de alți oameni de știință, iar Gupta spune că rezultatele studiului său sunt încă preliminare.

”Probabil că trebuie să fim prudenți”, a spus Gupta. ”Este plăcut să vedem că această variantă pare mai puțin gravă. Dar nu știm încă cu cât.” continuă aceasta. 

Nou simptom ”foarte ciudat” al variantei Omicron

În timp ce Omicron poate să nu afecteze oamenii la fel de grav ca alte variante, poate prezenta simptome diferite, potrivit unor experți. Pierderea gustului și a mirosului a fost frecventă în rândul pacienților cu COVID infectați cu alte variante, dar aceste simptome sunt mai puțin întâlnite la persoanele bolnave de Omicron. În schimb, durerile musculare, oboseala și zgârieturile simțite în gât au fost raportate ca fiind principalele simptome ale celor cu Omicron.

Dr. John Torres, corespondent medical principal al NBC News, a declarat marți pentru emisiunea Today că multe cazuri Omicron includ rapoarte de transpirații nocturne. El a numit simptomul ”foarte ciudat”, dar a spus că oricine se simte rău ar trebui să ia măsurile de precauție necesare.

”Deci, dacă începeți să vă îmbolnăviți, în esență trebuie să presupuneți că este COVID, dacă nu se dovedește contrariul”, a spus Torres. ”Și prin asta, vreau să spun, asigură-te că te izolezi și că faci un test pentru a vedea dacă nu este COVID.” conchis el. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel