Alpinistul Zsolt Torok, decorat post-mortem de Klaus Iohannis

Zsolt Torok
Zsolt Torok

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat, marți, decretul de decorare post-mortem a alpinistului Zsolt Torok, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Astfel, ”în semn de înaltă apreciere și recunoaștere pentru importantele performanțe sportive obținute de-a lungul timpului, pentru determinarea și pasiunea cu care și-a desăvârșit poziția de alpinist la nivel național și internațional, precum și pentru contribuția semnificativă adusă sportului românesc, Președintele Klaus Iohannis a conferit post-mortem Ordinul Național „Pentru Merit" în grad de Cavaler alpinistului Zsolt Torok", se artă în comunicatul președinției, de marți, 20 August 2019.

Sicriul cu trupul alpinistului Zsolt Torok, care a fost găsit mort în Munții Făgăraș, a fost depus în holul principal al Teatrului de Stat din Arad. Slujba de înmormântare va avea loc marți. Slujba de înmormântare va avea loc marți, de la ora 14.00, tot la Teatrul de Stat din Arad, urmată de înhumarea la cimitirul Eternitatea din oraș.

Alpinistul Zsolt Torok, a cărui dispariţie a fost anunţată sâmbătă dimineaţa la 112, a fost găsit mort în zona Vârfului Negoiu. Dispariţia a fost anunţată de soţia lui, după ce acesta plecase de câteva zile singur pe munte, într-o zonă fără semnal, iar un grup de alpinişti i-ar fi găsit sâmbătă lucrurile într-un refugiu de pe munte. Corpul alpinistului a fost coborât de salvamontişti pe jos de pe munte, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel