Alpinistă, moarte dramatică în Bucegi, chiar de ziua ei. Trupul NU a putut fi recuperat din cauza vremii

Foto: Facebook Salvamont Busteni
Foto: Facebook Salvamont Busteni

O alpinistă a murit în Bucegi de ziua ei de naştere, dar trupul neînsufleţit nu a putut fi recuperat din cauza vremii.

O alpinistă experimentată a murit, joi, după ce a căzut în munţii Bucegi în timp ce încerca să parcurgă traseul Albişoara Gemenelor. 

Trupul femeii nu a putut fi recuperat deocamdată din cauza vremii nefavorabile, a anunţat Serviciul Salvamont Buşteni, care a completat că accidentul s-a produs chiar de ziua de naștere a femeii,care era din Braşov.

Se pare că victima a plecat singură, miercuri, pe traseu, iar pe la amiază nu a mai răspuns la telefon, astfel că familia îngrijorată a cerut sprijinul salvatorilor montani.

Apelul a fost primit de echipele Salvamont Buşteni şi Salvamont Prahova în jurul orei 18,00, dar din cauza viscolului puternic şi a transportului de zăpadă, deplasarea salvatorilor aflaţi pe Platoul Bucegi a fost imposibilă, scrie Agerpres.

"O altă echipă a plecat din Buşteni pe urmele fetei, dar când a ajuns în zona de creastă, vântul puternic a şters urmele celei dispărute şi aceasta nu a putut fi găsită. Azi dimineaţă, pe lumină, o altă echipă a reuşit să localizeze victima. Era căzută pe un versant sud-estic, fără semne vitale", precizează Salvamont Buşteni.

Pentru că terenul este foarte accidentat în zonă, iar accesul este dificil, s-a solicitat ajutorul unui elicopter. După mai multe încercări de extragere prin troliere, misiunea a fost anulată din cauza rafalelor puternice şi a riscului de avalanşă generat de aeronavă.

În aceste condiţii, s-a stabilit că acţiunea de recuperare a trupului neînsufleţit al alpinistei va fi reluată atunci când condiţiile meteo vor permite acest lucru. 

Ieri, un copil a căzut din telescaun, în Poiana Brașov

Copilul în vârsta de 6 ani care a căzut de pe telescaun în stațiunea Poiana Brașov va fi transportat la Spitalul de Pediatrie de către echipajul SMURD pentru investigații suplimentare, transmite ISU Brașov. Acesta este conștient, stabil hemodinamic și respirator.

"Copilul, în vârstă de 6 ani, s-ar fi precipitat de la o înălțime de aproximativ 4-5 metri. Acesta a fost examinat medical la fața locului, urmând să fie transportat la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. Polițiști din cadrul Poliției Stațiunii Poiana Brașov efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele si împrejurările în care s-a produs incidentul. Nu prezintă vătămări corporale vizibile.", a precizat Alina-Maria Ivan, comisar de poliție.

Citește întreaga știre AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel