Alpha Bank România, profit înainte de plata impozitelor de 4,2 milioane de euro în primul trimestru

Alpha Bank România a obţinut, în primul trimestru din 2019, un profit brut înainte de impozitare de 4,2 milioane de euro, informează un comunicat al băncii remis joi AGERPRES.

'La împlinirea a 25 de ani de activitate pe piaţa din România, Alpha Bank este o instituţie bancară robustă, ce inspiră încredere clienţilor, fapt oglindit şi de creşterea veniturilor operaţionale, însoţită de o creştere semnificativă a depozitelor, precum şi de creşterea portofoliului de credite ipotecare, segment care reprezint㠑nava fanion' a creditării Alpha Bank pe segmentul persoanelor fizice.

Prima parte a anului a însemnat pentru noi şi pregătirea lansării primei emisiuni de obligaţiuni ipotecare din România, instrumente financiare moderne care permit o finanţare pe termen lung şi reduc riscurile legate de diferenţele de scadenţă a pasivelor şi activelor', a declarat Sergiu Oprescu, preşedinte executiv Alpha Bank România. Potrivit comunicatului, veniturile operaţionale au crescut cu 14,3%, ajungând la 34,6 milioane de euro.

Cheltuielile operaţionale au avansat cu 7% în urma creşterii cheltuielilor cu personalul, creşterii contribuţiei la fondul de garantare a depozitelor şi costurilor cu reglementarea, cum ar fi MIFID II şi PSD2. În primul trimestru al anului 2019, depozitele din portofoliul Alpha Bank România au ajuns la 2,4 miliarde de euro, crescând semnificativ peste ritmul pieţei, respectiv un avans de 15,7% faţă de 6,3% la nivel de sistem. Valoarea creditelor era de 2,5 miliarde de euro, creditele ipotecare crescând cu 5,1%, până la 1,1 miliarde de euro.

Rata creditelor neperformante a scăzut la 4,7%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-a situat la 7,7%. Alpha Bank Romania avea în primul trimestru al acestui an o reţea formată din 130 unităţi şi 1.976 de angajaţi. Banca a împlinit în luna martie a acestui an 25 de ani de activitate pe piaţa din România. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel