Alocații copii, sector 4 București. Când vor fi plătite

792 de preşcolari şi elevi cu Cerințe Educaționale Speciale (CES) din grădiniţele, şcolile şi liceele din sectorul 4, vor primi, începând de săptămâna aceasta, alocaţiile de hrană şi bani pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite, jucării, transport, materiale igienico-sanitare și cultural-sportive. 

Cei peste 700.000 lei alocați de la bugetul de stat prin Ministerul de Finanțe, către Primăria Sectorului 4, vor fi plătiți pentru perioada ianuarie - iunie 2018, prin Direcția de Administrare a Unităților de Învățământ (D.A.U.I.).

"De aceste alocații vor beneficia 792 de preșcolari și elevi care studiază în grădinițe, școli și licee din sectorul 4, atât în învățământul de masă, cât și în școlile speciale. Ne bucurăm că putem veni în sfârșit în întâmpinarea nevoilor acestor copii și ale familiilor lor, astfel încât atât preșcolarii, cât și elevii din sectorul 4 să poată beneficia de toate drepturile pe care le conferă legea.

Indiferent de școala la care studiază, indiferent de forma de învățământ pe care o urmează, copiii noștri trebuie stimulați și sprijiniți să studieze, pentru că educația reprezintă baza dezvoltării societății, în general și a comunității noastre, în particular", a declarat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Alocațiile vor fi acordate celor 466 de elevi cu cerințe educaționale speciale din școlile speciale din sectorul 4, precum și celor 326 de elevi și preșcolari cu CES din alte unități de învățământ din sector, după cum urmează:

- grădinițe: 20 de preșcolari;

- învățământ primar: 105 elevi;

- învățământ gimnazial: 180 de elevi;

- licee: 21 de elevi.

"De alocațiile de hrană și cazarmament beneficiază doar copiii – preșcolari și elevi – care îndeplinesc condițiile legale, impuse de Hotărârea Guvernului nr. 564/2017, pentru care s-au depus cereri în acest sens. Sumele sunt alocate pe liste clare, iar cei pentru care nu au fost depuse cereri nu mai pot beneficia de aceste alocații. Precizarea este valabilă și în cazul celor care depun cereri pentru plata retroactivă a alocațiilor. Nu mai pot fi plătite alocații neachitate din 2016 și 2017", a explicat directorul general al D.A.U.I., Ana – Maria Mocăniță.

Actul normativ care reglementează aceste plăți condiționează acordarea alocației de prezența copiilor la cursuri. Alocația de hrană nu se acordă pentru zilele în care copiii au absentat nemotivat, zilele de sâmbătă și duminică, și nici pentru perioada vacanțelor școlare.

Suma acordată pentru alocația de hrană pentru copiii cu cerințe educaționale speciale este de 16,60 lei/zi, în cazul elevilor și de 12 lei/zi, în cazul preșcolarilor. Valoarea totală a drepturilor pentru îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite, jucării etc. variază de la 366 la 844 de lei pe an, în funcție de grupa de vârstă în care se încadrează copilul.

Sumele maxime pentru perioada ianuarie – iunie 2018

Copil de la 3 la 7 ani - aproximativ 1.710 lei
Elev de la 7 la 14 ani – aproximativ 1.767 de lei
Elev de la 14 la 18 ani - aproximativ 1.838 lei
Tânăr de la 18 la 26 ani - aproximativ 1.883 lei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel