Alma Mater: Dispar locurile cu taxă din universităţile de stat! Ministerul dezminte

SINDICATE - EDUCATIE - SALARII
SINDICATE - EDUCATIE - SALARII

Federaţia Alma Mater semnalează faptul că, la trei luni şi şapte zile de la asumarea Legii Educaţiei, puterea actuală propune modificarea actului fără consultarea partenerilor de dialog social, avantajând universităţile private. MECTS spune că nu a iniţiat şi nu va iniţia un astfel de document.

Federaţia Alma Mater precizează într-un comunicat transmis, marţi, că a primit "cu stupoare", în seara de luni, documente elaborate "în spatele uşilor închise pentru partenerii sociali". Documentele se referă la Legea Educaţiei Naţionale (Legea 1 din 2011).

Potrivit acestuia, una dintre propuneri interzice universităţilor de stat organizarea de studii cu taxă . O altă propunere statutează discriminări clare între învăţământul de stat şi cel privat. Astfel, dacă la învăţământul de stat incompatibilităţile sunt clar precizate, la învăţământul particular aceeaşi sferă a incompatibilităţilor sunt precizate numai prin Carta Universitară, spune preşedintele Alma Mater, Anton Hadăr.

Secretarul de stat pentru învăţământul superior, Cătălin Baba a declarat că MECTS nu a iniţiat şi nici nu va iniţia un act de modificare a Legii educaţiei naţionale.

Acest iniţiativă pentru modificarea Legii Educaţiei a fost elaborată de către parlamentarii PDL Cătălin Croitoru şi Filip Petru. După cum se constată, aceasta vine în spijinul instituţiilor particulare de învăţământ superior. Se observă că în acest moment se doreşte elaborarea a două legi: una pentru învăţământul privat şi alta pentru cel de stat.

În orice caz, acest proiect eleborat în laboratorul politic al PDL va duce sigur  la dispariţia unor universităţi de stat.

Întrunit în cursul zilei de marţi, Comisia de Învăţământ din cadrul Consiliului Economic şi Social a dat aviz negativ acestei propuneri legislative, a declarat pentru De Ce News Simion Hancescu. Prin această iniţiativă, păractic se încearcă o cârpire a legii educaţiei adoptată recent, a spus acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel