Alitalia: 220 de zboruri ANULATE din cauza unei greve

Compania aeriană italiană Alitalia a anunţa că a fost nevoită să anuleze 220 de zboruri interne şi internaţionale din cauza unei greve a mai multor sindicate care îi reprezintă pe controlorii de trafic, informează EFE. 

Alitalia a explicat că a activat un program de realocare a pasagerilor prin utilizarea unor avioane cu capacitate mai mare şi i-a invitat pe călătorii afectaţi să se informeze cu privire la zborurile anulate şi posibilitatea de a zbura la alte ore.

La apelul confederaţiei 'CUB Trasporti', cinci sindicate care îi reprezintă pe controlorii de trafic aerian din Italia sunt chemate să intre în grevă între orele 13:00 (12:00 GMT) şi 17:00 (16:00 GMT).

Pe lângă greva controlorilor de trafic, angajaţii din transportul aerian ar urma să intre şi ei în grevă, luni, timp de 24 de ore, cu excepţia a două perioade de serviciu garantat, între orele 7:00-10:00 (6:00-09:00 GMT) şi 18:00-21:00 (17:00-20:00 GMT).

Sindicatele de la Alitalia şi echipa managerială se pregătesc de o reuniune cu Guvernul la finele acestei zile pentru a discuta planul de redresare a companiei.

Săptămâna trecută, conducerea companiei Alitalia a prezentat un plan destinat reducerii costurilor cu un miliard de euro care ar duce la concedierea a 2.000 din cei aproximativ 12.500 de angajaţi.

În schimb, sindicatele consideră drept inacceptabil acest plan care prevede concedierea a 20% din angajaţi şi reducerea salariilor şi în consecinţă a cerut declanşarea unei greve de proteste pentru data de 5 aprilie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel