Alina Mungiu Pippidi, prima reacție după propunerile politice de la Cotroceni

Politologul Alina Mungiu Pippidi a comentat în emisiunea "Prime Time News", de la Realitatea TV, criza politică prin care trece România. 

"Am o atitudine pozitivă în acest moment. Trebuie să ne gândim unde eram acum 10 zile. Premierul Ponta a demisionat, ministrul de Interne Gabriel Oprea a plecat si el. Toate acest lucruri s-au schimbat foarte repede. Astăzi ni s-au prezentat doi candidati la postul de premier. Dacă acesti doi oameni sunt Dacian Cioloș și Liviu Voinea, acești doi oameni sunt foarte buni. Dacă e să alegem între unul ca Cioloș care stă la coadă ca să voteze la ședintele Comisiei Europene sau unul ca Voinea ca nu a vrut casa de la RA-APPS, arată că au învățat ceva. Cioloș nu a căpătat al doilea mandat pentru că a fost lipsit brusc de sprijinul politic. El a fost un comisar de mare succes la Agricultură. I s-a transmis acest lucru, iar în momentul în care a început sa negocieze cu PSD, Băsescu i-a retras sprijinul. Voinea, când a fost ministrul Bugetului, a avut grijă să-i impiedice pe Dragnea și ai lui să facă cheltuieli inutile. Și culmea, tot Dragnea a ajuns acum cel care să-l propună. Când România intră în criză, contează foarte mult opinia internațională. Comisia Europeană, FMI sunt fericite cu aceste două nume", a fost scurta analiză pe care Alina Mungiu-Pippidi a făcut-o la Realitatea TV

Alina Mungiu Pippidi este o figură apreciată de unii protestatari din Piața Universității. Unii dintre ei chiar au propus-o pentru funcția de premier al României. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel