Alina Gorghiu vrea o lege a răspunderii magistraților

Alina Gorghiu a declarat, miercuri la Oneşti, că "un stat care vrea să aibă o justiţie sănătoasă trebuie să aibă o lege a răspunderii magistraţilor, care să permită diminuarea procentului de abuzuri ori erori din sistemul judiciar".

"PNL insistă pe creşterea responsabilităţii magistraţilor, procurori şi judecători, şi de aceea va susţine ca punct prioritar în domeniul judiciar elaborarea, aprobarea şi promulgarea unei asemenea legi. Liberalii îşi doresc această lege şi cred că, astfel, derapajele din justiţie vor fi din ce în ce mai reduse. Un stat care vrea să aibă o justiţie sănătoasă trebuie să aibă o lege a răspunderii magistraţilor", a punctat Alina Gorghiu.

Preşedintele PNL a opinat, în context, că pentru "o justiţie întru-totul corectă" este necesar "să fie consolidate instituţiile care duc la finalizarea proceselor şi a hotărârilor judecătoreşti, facilitând recuperarea prejudiciilor aduse prin infracţiuni".

[citeste si]

"Astăzi, din nefericire, se recuperează foarte, foarte puţin din dosarele cu infracţiuni. Am avea resurse suficiente la bugetul statului să investim în proiecte mari, în proiecte de anvergură, să mărim bugetele la educaţie sănătate, infrastructură, dacă statul român, instituţiile sale specializate, începând cu justiţia, şi-ar face treaba de a recupera. În programul de guvernare al PNL avem câteva puncte care conduc la întărirea sistemului de justiţie, întărirea luptei anticorupţie. Vom acţiona pentru legiferarea şi, apoi, implementarea lor cu celeritate. De aceea PNL nu va accepta o justiţie în care guvernul să fie condus de un prim-ministru condamnat, sau o justiţie care să nu fie finalizată prin recuperarea pagubelor produse de infractori. Recuperarea prejudiciilor sub mandatul PSD nu se va produce niciodată", a mai opinat Alina Gorghiu. (Agerpres)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel