Alina Gorghiu: Situația din PNL este mult mai gravă! Să nu ne ascundem după vișini

Alina Gorghiu, senator PNL, a vorbit, duminică seara, la Realitatea Plus, despre situația în care se află partidul din care face parte. 

"Situația îm care se află Partidul Național Liberal nu este nici pe departe una în care să se poată rezuma la procentul de 22%. E mai gravă de atât! În momentul acesta, asșteptăm de la Curtea Constituțională o motivare privitoare la angajarea de răspundere, care, într-o explicație ușor trivială, sună așa: 'Ai un proiect de lege, cu un obicet pe care Guvernul vrea să-și angajeze răspunderea, nu-ți mai poți angaja răspunderea'. Asta înseamnă că Guvernul Orban, dacă această decizie a Curții Constituționale va avea motivarea seacă pe care o putem anticipa, nu-și va putea angaja răspunderea pe nici un proiect adoptat în Parlament, ca să nu ne ascundem după vișini.", a spus Alina Gorghiu la Realitatea plus. 

"Intrăm într-o perioadă tulbure"

Declarația Alinei Gorghiu vine în contextul în care premierul Ludovic Orban a spus, la Consiliul Naţional al PNL, că "intrăm într-o perioadă tulbure. Cu 21 la sută în Parlament, şi cu o susţinere eterogenă datorată mai multor grupuri politice, dar care în multe situaţii gândesc altfel decât noi. Cu 21 la sută e greu să guvernezi. În 1875, patru facţiuni ale PNL s-au unit şi a urmat lunga guvernare liberală cu I.C Brătianu, care a scos România din influenţa turcească şi a plasat-o definitiv în Europa. Nu ştiu ce se va întâmpla în Parlament, dar nu mă las judecat de actuala majoritate care nu are legătură cu interesul României. Nu mi-e teamă de ei şi indiferent ce se va întâmpla, le spun un singur lucru: trebuie să reuşim în toate alegerile care vor urma, indiferent cum sunt, pentru că doar aşa România poate ajunge la realitatea pe care o visez eu şi pe care o visaţi fiecare dintre voi!".  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel