Alina Gorghiu: Orban ține trena USR - AUR / UPDATE: Se vorbește despre o ”sesizare penală”

Alina Gorghiu  Foto: Facebook
Alina Gorghiu Foto: Facebook

Senatorul Alina Gorghiu spune că regretă că Ludovic Orban, președintele PNL, „ține trena USR - AUR”.

UPDATE: Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat luni, la Antena 3, că nu exclude o sesizare penală privind semnăturile de pe moțiunea USR PLUS AUR.

„PNL va folosi toate pârghiile ca să demonstreze că această moțiune de cenzură încalcă Constituția, încalcă legile penale și în același timp procedura administrativă regulamentarĂ pentru depunerea moțiunii de cenzură. (...) Nu exclud o sesizare penală după ce se va face această verificare administrativă la Comisia de regulament”, a spus Alina Gorghiu.

----

„Noi considerăm că votul de 9-7 înseamnă că solicitarea trebuie analizată de comisia de statut. Regret că domnul Orban ține trena USR-AUR, prin abținerea de la vot. Girează semnături false sau scanate, lucru care arată un demers politic neserios. Dacă nu se va trimite la comisia de regulament solicitarea, PNL în primul BPR va repune în discuție cererea”, a spus, potrivit Mediafax, Alina Gorghiu.

Liderul senatorilor PNL, Daniel Fenechiu, ceruse Birourilor Permanente Reunite ale Parlamentului acordarea unui termen de două săptămâni pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură depusă de senatori și deputați USR PLUS și AUR.

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a susținut în ședința BPR că doar semnatarii moțiunii de cenzură ar fi putut contesta propriile semnături.

De ce s-a abținut Ludovic Orban de la vot

Liderul PNL, Ludovic Orban, a explicat luni că 'am convocat reuniunea Birourilor permanente ale celor două Camere pentru ziua de astăzi. Evident, am pus pe ordinea de zi punctul obligatoriu care este stabilit de regulamentul ședințelor comune în cadrul art. 94, moțiunea de cenzură.'

Alfred Simonis, liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaților, spune Orban, a propus modificarea Ordinii de zi, în urma unei solicitări formulate de Daniel Fenechiu, liderul grupului parlamentar PNL din Senat, 'care propunea transmiterea de către Biroului permanente reunite către Comisia de statut a documentelor moțiunii de cenzură pentru verificarea autenticității semnăturilor și a diferitelor suspiciuni.'

'Domnul Alfred Simonis a propus ca la punctul 1 pe Ordinea de zi să fie propunerea de înființare a unei Comisii de anchetă. La punctul 2, a propus să fie solicitarea formulată de liderul grupului parlamentar din Senat al PNL, iar la punctul 3 să fie moțiunea de cenzură.', a continuat Orban. Toate explicațiile, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel