Alina Gorghiu, după ce a zis IPS Teodosie: Declarațiile de acest gen trebuie sancționate. Indiferent de la cine vin!

Foto Facebook / Alina Gorghiu
Foto Facebook / Alina Gorghiu

Alina Gorghiu (PNL) a transmis un mesaj după ce Asociaţia VeDem Just a anunţat că a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, în urma declaraţiilor făcute de ÎPS Teodosie cu privire la femei.

„Declarațiile de acest gen trebuie sancționate. Indiferent de la cine vin.

De câteva zile, ca femeie, mă gândesc la oportunitatea demersului. Inițiatorii lui au făcut un lucru corect. Și azi, de Ziua Europei, cred ca putem spune asta cu atat mai mult!”, a scris, duminică, pe Facebook, Alina Gorghiu.

„Ţinând cont de eforturile la nivel naţional şi la nivelul Uniunii Europene de implementare a strategiilor de promovare a drepturilor şi combatere a discriminării de orice natură, considerăm că este foarte important ca declaraţiile şi informaţiile emise de reprezentanţii instituţiilor şi entităţilor publice să conţină informaţii corecte, neutre, de susţinere a acestor drepturi, iar comunicările în spaţiul public să nu se transforme în incitare la discriminare de orice fel”, a mai transmis organizaţia”, a precizat Alina Gorghiu.

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie, a afirmat că nu este discriminare faptul că femeia nu are roluri importante în Biserică, aşa cum are bărbatul, deoarece aceasta este condiţia ei şi că femeia „nu poate fi perpetuu într-o rugăciune, pentru că are condiţia slăbiciunilor sale”. „Ea a început păcatul şi iată, se află cu această neputinţă”, a mai explicat Arhiepiscopul Tomisului.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy