Alina Gorghiu, despre legile siguranței: Dacă vor îndeplini criteriile...

Co-președintele PNL, Alina Gorghiu, consideră că este momentul ca toți factorii de decizie să se așeze la masa dialogului pentru a promova legile siguranței.

 

Întrebată, marți, la interviurile DC News Live, dacă nu ar fi necesare, având învedere că este nevoie de votul Parlamentului, consultări cu președintele Klaus Iohannis privind și SRI sau legile siguranței, co-președintele PNL, Alina Gorghiu a precizat: "E o agendă foarte importantă și am văzut că există o preocupare în societatea românească mai accentuată față de alte subiecte, și Legea cartelelor pre-pay, și Legea retenției datelor cu caracter personal, Legea securității cibernetice, și, din păcate, s-au suprapus peste un context internațional și niște evenimente din alte țări totalmente nefericite. Un context emoțional care a fost depășit și acum putem să ne așezăm cu toții la masă, factori de decizie, Parlament, societate civilă, să discutăm niște legi care trebuie promovate pentru a nu lăsa acest vid legislativ. În ceea ce mă privește, ca președinte al PNL, am spus că avem toată deschiderea spre dialog și avem toată deschiderea să discutăm aceste legi, ținând cont de nevoia de securitate, dar, în același timp, și de nevoia de a proteja drepturile și libertățile cetățeanului. Și există formule extrem de simple care pot fi discutate pentru a da garanții pentru toate drepturile și libertățile românului. Așteptăm să vedem proiectul, așteptăm să participăm la acest dialog și desigur, dacă legile vor îndeplini aceste criterii, vor avea suportul nostru parlamentar", a spus Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu: Moțiunea de cenzură, negociată cu cei din PSD. N-am bătut la uși închise

Noua lege electorală, în această sesiune parlamentară

Cât privește dialogul instituțional Parlament-Președinție, co-președintele PNL este convins că vor exista și alte consultări, dar și de faptul că în această sesiune parlamentară vor fi votate modificările la Legea electorală: "Pe legea electorală au fost, avem consens pe multe din punctele pe punctele pe care președintele le-a pus în dezbatere, s-au agreat în Comisia de Cod electoral mai multe principii de funcționare și mai multe principii de la care se pornește pentru a elabora legislația electorală. Este un parcurs pe care-l putem observa cu ușurință pentru că presa și societatea civilă participă la lucrările Comisie de Cod electoral. Am impus un calendar care se finalizează în 5 mai, votarea legilor în Camera Deputaților, care este cameră decizională. În această sesiune vom putea vorbi despre o reformă electorală", a precizat Alina Gorghiu. 

Pachetul de legi privind siguranţa naţională este format din cinci proiecte legislative: legea siguranţei, legile privind organizarea SRI şi SIE, statutul ofiţerului de informaţii precum şi legea privind activitatea de informaţii şi contrainformaţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel