Alina Gorghiu: Comisia de la Veneţia trebuie sesizată pe legile Justiţiei

Alina Gorghiu a cerut Comisiei juridice şi pentru drepturile omului din cadrul APCE să solicite opinia Comisiei de la Veneţia pe legile Justiţiei.

'Ieri am trimis o scrisoare Comisiei juridice şi pentru drepturile omului din cadrul APCE ca, având în vedere şi raportul GRECO, să solicite opinia Comisiei de la Veneţia cu privire la legile Justiţiei', a scris Gorghiu, vineri, pe Facebook.

Ea aminteşte că există un precedent în acest sens. 'Precedentul în care Comisia de la Veneţia a fost sesizată de APCE în legătură cu propunerea legislativă Nicolae-Pleşoianu referitoare la sectorul ONG este un argument bun', arată senatorul PNL. Alina Gorghiu mai precizează că o misiune a Comisiei de la Veneţia a fost deja la Bucureşti pentru un punct de vedere în acest sens.

[citeste si]

'Luând în considerare faptul că recenta reformă a sistemului judiciar a adus tensiuni majore în interiorul societăţii, la nivelul clasei politice şi a câtorva asociaţii profesionale ale magistraţilor, cât şi faptul că dezbaterea şi votul în Parlament în cazul acestor legi s-a desfăşurat în procedură de urgenţă în ciuda criticilor care au fost exprimate, transmit propunerea către Comisia juridică şi pentru drepturile omului din cadrul APCE să ceară opinia Comisiei de la Veneţia în ceea ce priveşte modificarea legilor Justiţiei, respectiv a Legii 303/2004 privind statutul magistraţilor, a Legii 304 privind organizarea judiciară şi a Legii 317/2004 privind statutul CSM', se arată în scrisoarea transmisă de senatorul PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel