Alina Gorghiu: Avem milioane de români în afara granițelor și nu își pot exercita dreptul la vot așa cum garantează Constituția

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu

Senatoarea PNL Alina Gorghiu a declarat în cadrul unei conferințe de presă că două proiecte importante, cel al votului electronic cât și proiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin au fost respinse.  

Alina Gorghiu: "Extinderea votului prin corespondență pentru alegerile prezidențiale și europene și votul electronic - este un proiect care ieri a fost respins de majoritatea PSD-ALDE din Senatul României, un proiect care va merge la Camera Deputaților unde sper că se va genera acea majoritate necesară pentru a avea mijloace eficiente pentru exercitarea dreptului de vot. Gândiți-vă că avem milioane de români în afara granițelor și nu își pot exercita dreptul la vot așa cum garantează Constituția din cauza lipsei pârghiilor de exercitare în condiții normale a dreptului de vot".

Votul final în Camera Deputaților

"Un al doilea proiect, asumat de PNL, este cel legat de introducerea celor două tururi de scrutin pentru Alegerile Locale. Vorbim despre alegerea primarilor în două tururi care are din partea comisiilor de specialitate, juridică și administrație, raport negativ, raport de respingere. Va intra în plenul Camerei Deputaților, cameră decizională. Nu mai este mult până în 2020, când vom avea alegeri locale în România... Am avut alegeri în două tururi pentru primari, am avut și experimentul primarilor aleși într-un tur încă din 2012, deci posibilitatea de comparație există. Acestea sunt două proiecte care vor fi la vot final în Camera Deputaților", a mai spus Alina Gorghiu.

Vezi și: Alina Gorghiu, solicitări de urgență pentru Guvern

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel