Alina Gorghiu, aleasă președinte PNL Argeș 

Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu
Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu

Alina Gorghiu a fost aleasă președinte al PNL Argeș. 

Senatorul Alina Gorghiu a fost aleasă, sâmbătă, preşedinte al PNL Argeş cu majoritate de voturi, exprimate de delegaţii prezenţi la conferinţa de alegeri de la Piteşti.

"Le mulţumesc colegilor mei din conducerea centrală pentru suport, domnului secretar general, primarilor, delegaţilor, invitaţilor. Sunteţi o echipă de milioane! (...). Daţi-mi voie să cred că următorii ani sunt anii PNL în Argeş. Mulţumesc încă o dată tuturor", a spus Alina Gorghiu, după anunţarea rezultatelor.

Gorghiu a obţinut 319 voturi, situându-se la mare distanţă de ceilalţi doi contracandidaţi Doru Georgescu şi Constantin Zăbavă.

Zăbavă, în discursul ţinut înainte de votare, a anunţat că votul său îl va da Alinei Gorghiu.

"Eu am doar un singur vot, nu am vorbit cu nimeni, dar doamnei Gorghiu, care seamănă foarte bine cu nepoata mea din SUA, îi ofer votul meu", a spus Constantin Zăbavă.

Alina Gorghiu a spus că îşi propune creşterea scorului electoral al PNL în judeţ, a vorbit despre dezvoltarea locală şi a subliniat că îşi asumă misiunea ca "liberalismul să revină acasă", în Argeş.

Funcţia de preşedinte al PNL Argeş a rămas vacantă după demisia deputatului Adrian Miuţescu, unul dintre parlamentarii care au plecat din PNL odată cu fostul preşedinte al partidului Ludovic Orban. Interimatul a fost preluat la sfârşitul anului trecut de Alina Gorghiu. 

Alina Gorghiu, susținățoare a lui Nicolae Ciucă

Alina Gorghiu l-a susținut pe Nicolae Ciucă pentru funcția de președinte al PNL. Înainte de reunirea biroului politic al PNL din luna aprilie, înainte de Congresul pentru desemnarea președintelui, senatoarea spunea că premierul trebuie să fie și candidatul pentru președinția partidului. 

"Va trebui să învăţăm din greşeli, va trebui să fim mai puţin impulsivi, să analizăm mai sănătos, mai cu înţelepciune, dar eu am convingerea că acest dialog din spatele uşilor din aceste zile va duce la mai multă stabilitate. Evident că era un nivel de agitaţie destul de ridicat, din moment ce s-a ajuns în acest punct. În general, când ai un premier în funcţie, cam acela este şi candidatul pentru preşedinţia partidului, având în vedere că funcţia este acum vacantă, deci voi susţine această candidatură", a declarat Gorghiu, duminică, în contextul şedinţei Biroului Politic al Partidului Naţional Liberal.

Întrebată dacă Florin Cîţu ar trebui să rămână preşedintele Senatului, Alina Gorghiu a arătat că nu vede niciun de problemă, adăugând că decizia trebuie luată de acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel