Alina Bica se întoarce la muncă. Ce a spus întrebată unde va lucra

Alina Bica
Alina Bica

Alina Bica a anunţat vineri că, după aproape şapte luni în arest preventiv şi arest la domiciliu, se întoarce la muncă. Ea a declarat că va profesa tot în domeniul juridic, dar "nu la stat".

Alina Bica, fost procuror şef al DIICOT, este în prezent plasată sub control judiciar. Aceasta a anunţat că se întoarce la muncă, dar nu la stat.

"Nu în procuratură, Doamne fereşte!, nu aș mai putea să fiu niciodată obiectivă. Tot în domeniul juridic voi profesa. Nu la stat", a declarat Alina Bica.

”În materie de evaziune fiscală am inventat procedurile”

Într-un interviu acordat lui Victor Ciutacu în urmă cu trei săptămâni, când era încă în arest la domiciliu, Alina Bica își exprima speranța că va fi cercetată sub control judiciar, ceea ce îi va permite să profeseze.

”Vreau să mă angajez, să prestez ca jurist la diverse cabinete de avocatură, a spus Bica. Sunt un jursit bun, foarte bun chiar. În materie de evaziune fiscală și combaterea spălării banilor am inventat procedurile și am scris legislația. Nu cred că-mi stau mulți înainte”.

Victor Ciutacu i-a sugerat că ar putea fi consultant pentru cei care vor să evite plata taxelor către stat.

”Aveam o vorbă... le spuneam, procurorilor și judecătorilor cărora le țineam traininguri, că în materie fiscală poți face foarte multe lucruri imorale și perfect legale”, a răspuns Alina Bica.

”Vreau să merg pe stradă fără să întoarcă lumea capul”

Între timp, dosarele "Bica", "Bica 1" şi "Bica 2", au fost reunite într-unul singur. Conexarea va viza doar retrocedările ilegale.

"Am ajuns într-un loc pentru care nu eram pregătită", a spus Alina Bica, la ieşirea din sala de judecată. Ea a precizat că i se pare un "lucru normal" ca cele două dosare să fie conexate.

Alina Bica a solicitat oficial să nu fie făcut public programul vizitelor la Poliţie, impuse de procedura controlului judiciar.

"Vreau să merg pe stradă fără să întoarcă lumea capul după mine", a explicat fosta şefă DIICOT, scrie România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel