Alina Bica: O spun cu mâna pe Biblie. Eu nu mint

Alina Bica i-a acordat lui Victor Ciutacu un interviu în exclusivitate pentru România TV.

Întrebată de Victor Ciutacu dacă a făcut ceva la comandă, fosta șefă DIICOT a declarat: "Nu. O spun cu mâna pe Biblie. Eu nu mint. Eu dacă am facut un lucru imoral, mi-l asum. Eu îmi asum și lucrurile imorale pe care le-am făcut. Cred că toți le facem în viață. De la faptul că ai mințit soțul, sau pe mama acasă. Eu nu sunt un om mincinos."

"Fără să fiu acuzată de aroganță, mă simt ca Lucrețiu Pătrășcanu în '48. Sper să nu sfârșesc ca domnia sa. Cred că aceste coduri sunt bune. Vă spun cu mâna pe suflet. Eu am făcut niște coduri gândindu-mă la niște procurori care - cu bună credință - interpretează niște norme. Le-am făcut extrem de relaxate tocmai pentru a permite procurorului să fie egal în lupt pe care o duce cu persoana care săvârșește o infracțiune", a spus Alina Bica la România TV.

"Niciodată nu m-am gândt, când am semnat ordonanțe de reținere, că sunt în postura lui Dumnezeu. Întotdeauna am interpretat textul în funcție de persoana care se afla de cealaltă parte a biroului. Acum nu aș mai face codurile atât de liberale. Aș impune mai multe garanții persoanei cercetate. Știți ce m-a șocat cel mai tare? La prima mea întâlnire cu procurorul, m-a întrebat dacă am apărător ales sau îmi cheamă unul din oficiu", a mai zis fosta șefă DIICOT.

Alina Bica a explicat motivele pentru care nu a făcut niciun denunț.

"Nu. Eu nu am denunțat din două motive. Modul în care mi-am desfășurat viața m-a făcut să acționez astfel. Plus că pe mine m-a educat tata într-un fel", a declarat Alina Bica.

VEZI ȘI: Alina Bica: Cât am fost șefă DIICOT, șoșoteam în casă. Nu ieșeam dezbrăcată din baie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel