Alina Bica l-a desființat pe Adriean Videanu, la ÎCCJ: Extrem de arogant

Adriean Videanu și Alina Bica au ajuns, joi, în fața judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Fostul ministru și fosta șefă a DIICOT au fost audiați într-un dosar disjuns din "Bica 1" și "Bica 2", în care Alina Bica este judecată pentru fapte de corupție. 

Adriean Videanu susține că nu poate fi complice la abuzul în serviciu al unei persoane pe care nu o cunoștea și cu care nu avea nicio relație: "Între luna decembrie 2008 și 2 septembrie 2010 am văzut-o o dată în Guvern. De atunci nu am mai văzut-o vreodată până la acest proces. O vedeam doar acolo și strict în scop profesional. Nu am avut niciun fel de discuție cu ea. Când în dosarul DIICOT mi s-a spus că s-a pus sechestru pe bunurile mele, am făcut o singură cerere. S-a pus în septembrie și am făcut cerere în octombrie", a declarat Adriean Videanu, potrivit Agerpres. În 2013, i s-a pus sechestru pe 80 de acțiuni de la Titan Mar pe care le transmisese copiilor săi. El a spus că s-a făcut o solicitare la DIICOT prin care se cerea analiza sechestrului asigurător pentru că aducea prejudicii de imagine companiei, iar după respingerea contestației privind sechestrul a fost contestat și de administratorul Videanu Miorit: "Știu că a fost admisă solicitarea avocatului societății și a fost ridicat sechestrul asigurător asupra celor 80 de acțiuni ce intraseră în posesia copiilor mei când s-a comunicat ordonanța care era semnată de Alina Bica. De fapt, cam toate comunicările purtau numele Alinei Bica. Nu am luat legătura nici direct, nici indirect cu Alina Bica și nu mi s-a părut ciudată nici decizia ei, în contextul în care am făcut toate demersurile pentru ridicarea acelui sechestru". 

Bica se dezice total de Videanu 

Alina Bica a susținut că nu a avut tangențe cu Adriean Videanu, în afara sechestrului instituit pe o parte a averii acestuia în dosarul instrumentat de DIICOT. După ce judecătorul i-a pus în vedere că, potrivit acuzării, a soluționat o cerere ce trebuia rezolvată de către o instanță, Alina Bica a răspuns: "Spun cu mâna pe suflet... Sunt absolut sigură că, dacă nu era numele Videanu, nu ajungeam aici. Domnul Videanu este o persoană extrem de arogantă, nu am avut discuții cu acesta sau, dacă am avut, au fost încordate. Ca procuror, din 2004 am mai pus concluzii de achitare atunci când s-a impus sau nu au existat probe. Mi-am asumat mereu funcțiile avute. Pot să trec orice test poligraf când spun că am acționat cu cea mai bună credință și că eu cred și acum în soluția pe care am dat-o și justețea ei. Cazul era unul foarte mediatizat și monitorizat de SRI", potrivit Agerpres

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru data de 12 noiembrie. Magistrații ÎCCJ au decis pe 19 iunie să conexeze cele două dosare ANRP, cunoscute ca "Bica 1" și "Bica 2", în care este judecată fosta șefă a DIICOT Alina Bica pentru fapte de corupție în legătură cu retrocedarea unor terenuri. În schimb, instanța a dispus formarea unui nou dosar, prin disjungere, în care să fie judecați Alina Bica și Adriean Videanu, pentru infracțiuni care nu au legătură cu retrocedarea terenurilor de la ANRP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel