Alina Bica și Petre Tobă vor fi audiați la ICCJ în dosarul lui Traian Berbeceanu

Fosta șefă a DIICOT, Alina Bica, şi şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, urmează să fie audiaţi, alături de mai mulți procurori, în dosarul în care sunt judecaţi cei care l-au anchetat pe Traian Berbeceanu, fostul şef al Brigăzii de Crimă Organizată Alba.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să admită cererea venită din partea lui Berbeceanu, care a solicitat audierea mai multor persoane ce ar avea cunoştinţă de faptul că el ar fi fost anchetat în mod abuziv de către procurorii DIICOT Alba, informează Mediafax.

Decizia ICCJ vine după ce, pe 14 ianuarie, Traian Berbeceanu a cerut să fie audiaţi în cazul său Alina Bica, Petre Tobă, dar şi mai mulţi procurori care ar fi ştiut de situaţia din instituţia unde lucra.

La acel termen, Berbeceanu a arătat că doreşte audierea fostului procuror-şef al DIICOT, Alina Bica, despre care a spus că ştia încă din luna iunie 2012 despre tensiunile apărute la nivelul DIICOT şi BCCO Alba. Referitor la audierea şefului Poliţiei Române, Traian Berbeceanu a spus că, încă din 2012, a informat IGPR despre faptele penale şi disciplinare comise de cei trei foşti anchetatori ai săi.

Și actualul șef al DIICOT va fi audiat

Instanţa Supremă a admis şi cererea lui Berbeceanu privind audierea actualului şef al DIICOT, Georgiana Hossu. Berbeceanu a arătat că aceasta a fost martor la discuţiile sale cu Alina Bica. La audieri va ajunge și Dan Hossu, soţul șefei DIICOT, poliţist în rezervă şi fost ofiţer de BCCO, care ar putea confirma că la Alba i se pregătea un dosar lui Berbeceanu.

Vezi și: Lovitură! Ce conține documentul "EXPLOZIV" anunțat de Alina Bica

Tot în boxa martorilor urmează să fie chemaţi şi ofiţerii de Poliţie Gheorghe Stupilă, care, susţine Berbeceanu, să prezinte "încrâncenarea" cu care cei trei anchetatori ar fi dorit înlăturarea sa de la BCCO Alba, Florentin Robescu şi Claudiu Cucu. Despre cel din urmă, Berbeceanu a arătat că ştie toate discuţiile sale cu Alina Bica.

În plus, la ICCJ vor fi audiaţi şi procurori cu care a colaborat în trecut comisarul, în cadrul diverselor dosare: Diana Pecincu - care a instrumentat dosarul "Hidra"; Florin Nanu, Forin Dumitraşcu, Adrian Mircea, Augustin Lazăr - care i-au coordonat activitatea la dosarele "Spumă", "Bibanul" şi "Aurul Dacic"; procurori de la DIICOT care s-au ocupat de dosarul în care el era cercetat: Valentin Trif şi Adrian Nicolae Băican.

Berbeceanu a stat mai mult de o lună în arest

Traian Berbeceanu a fost trimis în judecată, în iulie 2014, de procurorii DIICOT, fiind acuzat de luare de mită, sprijinire a unui grup infracţional organizat, fals în declaraţii, spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la delapidare.

Traian Berbeceanu a stat în arest din 24 octombrie până în 26 noiembrie 2013, în dosarul de la DIICOT Alba în care a fost acuzat, fără probe, că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei.

Citește și: Soția lui Traian Berbeceanu, după arestarea Alinei Bica: Aștept un tsunami    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel