Alina Bica și Dorin Cocoș, în arest la domiciliu

Magistrații au decis, marți, ca Dorin Cocoș și Alina Bica să fie cercetați în arest la domiciliu în dosarul Bica 2. Decizia nu este definitivă.

La numai câteva ore după ce Traian  Băsescu a postat pe Facebook un text în care susține, printre altele, că nu crede în vinovăția Alinei Bica, magistrații de la Curtea Supremă au decis ca fostul șef al DIICOT, dar și Dorin Cocoș să fie cercetați în arest la domiciliu.

Decizia nu este definitivă, aceasta putând  fi atacată de procurorii DNA cu recurs.

Citește și: Băsescu îi apără pe Udrea, Bica, Georgescu și Pricop: "Șase lucruri pe care nu le cred"


Alina Bica se află în prezent în arest la Penitenciarul de Femei Târgşor, după ce pe numele ei au fost emise două mandate de arestare preventivă, în dosarele cunoscute sub numele ANRP 1 şi ANRP2. Între timp, în primul dosar, magistraţii au dispus plasarea acesteia în arest la domiciliu, însă fosta şefă a DIICOT a rămas cu cel de-al doilea mandat.

În primul caz, Alina Bica este judecată pentru abuz în serviciu pentru că i-a aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, în 2011, despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro. În dosarul "Bica 2", disjuns din primul caz, fosta şefă a DIICOT este judecată pentru că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender în dosarul în care este judecat, dar şi pentru abuz în serviciu în cazul lui Adriean Videanu.

De ce este acuzat Dorin Cocoș 

Dorin Cocoş are calitate de inculpat în două dosare. În dosarul ANRP 2, Dorin Cocoş este acuzat că, în schimbul influenţei exercitate asupra Alinei Bica şi a altui membru al Comisiei Centrale a ANRP, ar fi pretins şi primit, în perioada de după 17 ianuarie 2011, de la Gheorghe Stelian, beneficiarul drepturilor litigioase, denunţător în cauză, suma de 10 milioane de euro, cu condiţia să-i asigure rezolvarea dosarului de despăgubire.

 Dorin Cocoş are calitate de inculpat şi în dosarul Microsoft, în care a şi fost trimis în judecată alături de fostul primar de Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan, fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu şi omul de afaceri Nicolae Dumitru.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel