ALINA BICA, ȘEFA DIICOT, ȘI-A DAT DEMISIA

Alina Bica, șefa DIICOT, și-a dat demisia după ce a fost arestată pentru 30 de zile, informează România TV.

VEZI ȘI: MĂRTURISIRILE Elenei Udrea după ce Bica a fost arestată

Alina Bica, arestată în dosarul unei retrocedări ilegale în care prejudiciul, potrivit procurorilor, este de peste 60 de milioane de euro, și-a dat demisia de la șefia DIICOT, dar și din funcția de magistrat. 

Alina Bica și-a scris demisia din arest și a transmis-o prin avocatul său.

În continuare, conducerea DIICOT va fi asigurată de Tiberiu Nițu, împreună cu procurorul şef adjunct, Georgiana Hosu. În urmă cu câteva zile, Procurorul General a transmis că aşteaptă demisia Alinei Bica, în caz contrar urmând să o revoce din funcţie.

"Conducerea DIICOT va fi asigurată de doamna procuror şef adjunct, împreună cu mine. Legea prevede că procurorul general conduce DNA şi DIICOT prin intermediul procurorilor şefi. Voi solicita revocarea din funcţia de conducere şi există şi instituţia revocării din DIICOT", a mai spus Procurorul General.

Alina Bica a fost instalată la conducerea DIICOT în mai 2013, fiind numită la propunerea ministrului interimar al Justiţiei de atunci, premierul Victor Ponta.

În septembrie 2012, numele ei era vehiculat pentru funcţia de procuror general. Tot atunci, în presă a fost publicată o convorbire telefonică interceptată pe care aceasta ar fi avut-o cu fostul şef al ANAF Sorin Blejnar, discuţie în care Bica se interesa de funcţia pe care urma să o ocupe la ANAF o cunoştinţă a ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel