Alina Bica, din nou, cu sechestru pe salariu și apartament

Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, s-a ales, din nou, cu sechestru pe apartament și pe un cont bancar, în ultimul dosar penal. 

Decizia instanței nu este definitivă. Avocata Alinei Bica a anunțat la Antena 3 că va contesta măsura, pe care o consideră "abuzivă". 

Laura Voicu a declarat într-o intervenție telefonică la Antena 3 că "Acum avem un al doilea sechestru pe drepturile salariale şi sechestru pe acelaşi apartament din bulevardul Tineretului". Alina Bica a fost dusă, joi dimineață, din arest preventiv la DNA, unde a fost anunțată despre măsura sechestrului. 

Acuzațiile DNA

Alina Bica, fostă șefă a DIICOT, este acuzată de luare de mită și de participație improprie sub forma determinării cu intenţie la săvârşirea fără vinovăţie a infracţiunii de abuz în serviciu. În 2014, susțin procurorii DNA, Șerban Pop a primit de la omul de afaceri Horia Simu 230.000 de euro pentru a interveni la conducerea DIICOT pentru soluționarea unui dosar penal care îl privea pe omul de afaceri într-o manieră favorabilă omului de afaceri. Alina Bica a primit 17.500 de euro prin consilierul său Ionuț Mihăilescu, martor în cauză, din suma de 20.000 primită de consilier de la Șerban Pop. DNA susține că suma de 20.000 este o parte din totalul celor 230.000. În schimbul banilor primiţi, Alina Bica ar fi determinat înlocuirea procurorului de caz şi a efectuat presiuni asupra unui alt subordonat de-al său pentru pronunțarea unei soluţii de clasare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel