Alina Bica a scăpat de arestul la domiciliu

Fostul procuror-șef al DIICOT, Alina Bica, a scăpat  de masura arestului la domiciliu, urmând ca aceasta să fie cercetată sub control judiciar, a decis luni o instanță a Curții Supreme. De asemenea, Adriean Videanu, aflat sub control judiciar în acelaşi dosar cu Alina Bica a primit permisiunea de a părăsi ţara pentru a participa la un târg de marmură în Italia.

Fostul procuror-șef al DIICOT, Alina Bica, a cerut, luni, instanţei să-i ridice măsura arestului preventiv în dosarul "Bica 2", invocând lipsa unor elemente noi care să justifice păstrarea acestei măsuri.

"În 150 de zile nu am formulat nicio cerere de eliberare. Nu există probe impotriva mea. In două dosare nu s-a admis nicio probă. Am două dosare cu aceleași fapte. Am luat mită un bun pe care mituitorul nu-l avea în proprietate. Am ridicat sechestru pe 60 mii de lei, dar averea lui Videanu are 25 milioane de euro. Par a fi periculoasă, dar nu -i asa. In 16 ani n-am avut o sesizare. Am luat- o razna pe campii dintr-o data? Nu doresc nimanui dreptatea pe care mi -a oferit- o DNA in 2 dosare. Nu vreau arest la domiciliu pentru ca nu vreau să deduc nimic din pedeapsă. Nu mă favorizeaza", a susținut Alina Bica, potrivit evz.ro.

La data de 14 aprilie 2015, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis ca fosta șefă a DIICOT Alina Bica și omul de afaceri Dorin Cocoș să fie judecați în arest la domiciliu în dosarul "Bica 2".

Adrian Videanu, aflat sub control judiciar în acelaşi dosar, a solicitat permisiunea de a părăsi ţara pentru a putea merge la un târg de marmură în Italia, iar judecătorii au admis cererea.

Dorin Cocoş a solicitat şi el ridicarea măsurii arestului la domiciliu, însă judecătorii au rămas în pronunţare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel