Alina Bârgăoanu, decan la SNSPA, numire importantă de Comisia Europeană

Andi Miron / 14 ian 2018 / 18:01 Salveaza PDF Comentarii
Alina Bârgăoanu, decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice - SNSPA (Sursă foto: Comunicare.ro)
Descriere foto: Alina Bârgăoanu, decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice - SNSPA (Sursă foto: Comunicare.ro)

Comisia Europeană a numit în urma unui proces public de selecţie, 39 de experţi în cadrul grupului la nivel înalt constituit pentru a contribui la dezvoltarea unei strategii la nivelul Uniunii Europene, în vederea combaterii fenomenului ştirilor false („fake news'') şi a dezinformării în mediul online, se arată pe site-ul oficial al instituţiei.

Printre cei 39 de experţi se numără şi prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, decan al Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), Bucureşti. 

Grupul la nivel înalt pentru combaterea ştirilor false şi a dezinformării din mediul online este alcătuit din reprezentanţi ai societăţii civile, platforme social media, organizaţii mass-media, jurnalişti, dar şi persoane din mediul academic.

[citeste si]Profesor doctor Madeleine de Cock Buning din cadrul Universităţii Utrecht, specializată în proprietare intelectuală, drepturi de autor şi legislaţie mass-media, a fost nominalizată la funcţia de preşedinte al acestui Grup.

Grupul la nivel înalt va oferi consultanţă Comisiei Europene cu privire la fenomenul răspândirii conţinutului fals, definind rolurile şi responsabilităţile părţilor relevante, evaluând dimensiunea internaţională şi riscurile şi formulând recomandări în vederea extinderii sau introducerii de noi acţiuni, notează Agerpres.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22