Alimentul cu care poți înlocui chipsurile și covrigeii. Mihaela Bilic: Veți avea beneficii pentru siluetă

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @newfabrika
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @newfabrika

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre leguma care conține multă vitamina C și potasiu și are o mulțime de beneficii pentru siluetă și digestie. 

Mihaela Bilic a explicat cu ce putem înlocui chipsurile și covrigeii pentru a avea multe beneficii pentru sănătate. Este vorba despre gulie, leguma minune care, potrivit medicului, scade riscul de cancer de sân, reduce aciditatea, este bogată în vitamine și ajută la slăbit. 

Vă mai amintiți ce gust are gulia?

Nu era toamnă în care tata, atuci când punea varza la murat, să nu dea să mâncăm cotor de varză cu sare. Era crocant, dulce și bun, ne băteam să prindem o bucățică din așa “delicatesă”.

Ei bine gulia, are exact același gust! Și e normal să fie așa, pentru că face parte din familia crucifere, exact ca și varza. De ce vreau să vă amintesc de gulie? Pentru că de multe ori uităm de existența ei și e păcat, este prietenoasă cu tubul digestiv, calmează și înlătura aciditatea. Cu toții știm că varza este recomandată în ulcer și gastrită, iar gulia are același efect benefic.

Chiar dacă este mai puțin celebră decât “surorile” ei, varza și broccoli, în gulie avem multă vitamina C - 100g gulie conțin 30mg vitamina C, cat într-o jumătate de portocală. Conține și 220mg potasiu, cat într-o banană, totul cu numai 20 cal/100g și fibre din belșug.

E adevărat, ca toți cruciferii, gulia balonează (are compuși cu sulf), dar are și bioflavonoide care neutralizează efectul estrogenilor și scad riscul de cancer de sân. Cat despre slăbit, nu mai vorbim - gulia crește senzația de sațietate și ajută la eliminarea retenției de lichide din organism. În plus consistența ei crocantă și răcoritoare o recomandă pentru ronțăit, în loc de chipsuri și covrigei. 

Puteți să o consumați ca atare, proaspătă sau în salată, simplă sau cu un sos de iaurt, tăiată în bastonașe ca și gustare sănătoasă cu humus, fasole bătută, salată de vinete, cremă de brânză sau cottage cheese. Dacă ronțăiți gulie precum iepurașii, veți avea beneficii și pentru digestie și pentru siluetă.", a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.

2. Sursa foto... (gulie_24474400.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @tohahaha

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel