Alimentele sănătoase, dar bogate în calorii. Mihaela Bilic: Noi mâncăm, zicem că e puțin, dar toate au 600 de calorii / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a fost invitată la emisiunea „La Măruță", de la Pro TV, unde a vorbit despre migdale și fistic, două alimente foarte sănătoase, dar și foarte bogate în calorii. 

Migdalele sunt semințe comestibile ale arborelui de migdal, originar din Asia de Sud și de Vest. Ele sunt cunoscute pentru conținutul lor bogat de nutrienți și beneficiile pentru sănătate. Sunt bogate în grăsimi sănătoase, proteine, fibre, vitamine (în special vitamina E) și minerale (cum ar fi magneziul, fierul și calciul).

Consumul regulat de migdale poate fi benefic pentru sănătatea inimii, reducerea riscului de boli cardiovasculare și controlul nivelului de zahăr din sânge. Ele pot ajuta, de asemenea, la gestionarea greutății, datorită conținutului lor ridicat de fibre și proteine, care pot oferi senzația de sațietate.

De asemenea, sunt o sursă bună de grăsimi mononesaturate și polinesaturate, care pot contribui la reducerea nivelului de colesterol LDL (colesterolul "rău") din sânge. 

Ele sunt folosite într-o varietate de moduri în bucătărie, fie crude, prăjite, sărate sau chiar în forma de unt de migdale. Ele sunt ingrediente comune în prăjituri, prăjituri, produse de patiserie, salate și multe alte preparate.

Există mai multe tipuri de migdale, inclusiv migdale crude, prăjite, sărate, dulci, feliate, măcinate, și chiar lapte de migdale.

3. Sursa foto... (migdale_29451300.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @8photo

Fisticul este o nucă comestibilă care provine din arborele de fistic (Pistacia vera), originar din Asia de Sud și de Vest și cunoscut pentru culoarea sa distinctivă și gustul său bogat și aromat. El este bogat în nutrienți, inclusiv grăsimi sănătoase, proteine, fibre, vitamine (cum ar fi vitamina B6, vitamina K și vitamina E) și minerale (cum ar fi cuprul, magneziul și fierul).

Consumul de fistic poate contribui la menținerea sănătății inimii, datorită conținutului său de grăsimi sănătoase, precum și la gestionarea nivelului de zahăr din sânge. De asemenea, fisticul este asociat cu îmbunătățirea sănătății creierului, a digestiei și a sănătății oculare.

Similar cu migdalele, fisticul conține grăsimi mononesaturate și polinesaturate, care pot ajuta la menținerea sănătății inimii și la reducerea nivelului de colesterol LDL (colesterolul "rău").

El este adesea consumat ca gustare sau poate fi folosit în diverse preparate culinare, cum ar fi prăjituri, produse de patiserie, salate și chiar ca topping pentru iaurt sau cereale.

Cu toate că migdalele sunt cunoscute pentru varietatea de beneficii pe care le aduc sănătății, este important să consumi migdale și fistic în cantități moderate, deoarece, deși sunt sănătoase și delicioase, ele sunt și foarte bogate în calorii. 

4. Sursa foto... (fistic_72974900.jpg)

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @badnews86dups

Medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre acest subiect. 

„Mâncarea e din ce în ce mai concentrată, volumul e din ce în ce mai mic. Noi mâncăm, zicem că e puțin, dar când  te uiți pe etichetă, toate au 600 de calorii. Până acum ciocolata era pericol, nu ne apropiam de ea că are 600 de calorii.  Acum fisticul – 600, că tot e la modă, migdalele la fel. Noi zicem că luăm o gustare sănătoasă, și pe urmă zici: „Corpul meu mă sabotează. Eu fac foamea și nu slăbesc!”

Noi ar trebui să fim isteți și să mâncăm alimente care sunt umflate cu apă și cu aer, să ni se pară că mâncăm mult, dar pe contabilitate să nu iasă calorii multe.", a spus Mihaela Bilic la emisiunea „La Măruță", de la Pro TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel