Într-o postare pe pagina de Facebook, medicul nutriționist Mihaela Bilic a vorbit despre importanța transformării gustărilor dulci sau sărate în momente conștiente de răsfăț. Aceasta a subliniat că plăcerea...
Mihaela Bilic recomandă ca gustările dulci sau sărate să fie transformate în momente de răsfăț, cu condiția să fie consumate conștient și în cantități moderate. Ea subliniază importanța atmosferei și a prezentării pentru a spori plăcerea și a evita mâncatul compulsiv direct din ambalaj.
„RĂSFĂȚURI dulci & sărate
O gustare banală se poate transforma într-un “răsfăț”? Da, dar în anumite condiții!
Aportul caloric să fie în jur de 150-180 calorii, deci cantitatea face diferența- asta înseamnă 25g pentru gustări dulci (biscuiți/ napolitane) și 35g pentru gustări sărate (chipsuri/ porumb prăjit).
Consumul să fie făcut conștient, cu toată atenția în farfurie- puneți preț pe detalii, folosiți orice amănunt care poate crea plăcere: boluri colorate, pahare elegante, măsuță decorată, atmosferă relaxată… Nu mâncați din pungă, alegeți accesoriile ca și cum ați servi un oaspete important, care trebuie impresionat!", a scris Mihaela Bilic.
Medicul nutriționist recomandă ca răsfățul alimentar să fie un moment personal, de 15-20 de minute, fără distrageri sau prezența altor persoane. Potrivit medicului, produsele alese trebuie să fie cele care v-au fost interzise în diete și să vă placă cu adevărat, indiferent de conținutul de zahăr sau grăsimi – pentru că răsfățul nu se face cu alimente „light”.
„Rezervați un interval de minimum 15-20 minute pentru acest ritual de răsfăț și aveți grijă să nu fie nimeni în preajmă, este momentul vostru de plăcere - exclusiv, egoist, personal!
Degustați produsele bucurându-vă de fiecare înghițitură- orice ecran este interzis si nici nu aveți voie să desfășurați altă activitate în acest timp! Încercați să vă satisfaceți simțurile cu aceste ingrediente nu doar delicioase, dar și autorizate. Aveți voie și meritați!
Alegeți un moment din zi în afara meselor principale, poate fi pauza/ceaiul de la ora 5 sau și mai bine “after Eight”, adică seara, după ce treaba s-a terminat, sarcinile au fost îndeplinite și toți cei din casă s-au liniștit- să fie un moment de plăcere doar pentru voi!
Produsele “de răsfăț” trebuie să facă obligatoriu parte din lista celor care v-au fost interzise în toate dietele și, foarte important, trebuie să fie pe gustul vostru, să vă placă - indiferent câta grăsime sau zahăr conțin! Nu există moment de răsfăț cu iaurt degresat, biscuiți dietetici, morcovi și castraveți", a scris medicul nutriționist.
Mihaela Bilic a dezvăluit și câteva dintre ideile sale de răsfăț culinar cu alimente gustoase și nedietetice. Medicul susține că acestea nu sunt interzise dacă sunt consumate rar, conștient și cu plăcere.
„Iată câteva dintre ideile mele de răsfăț:
-biscuiți cu magiun de prune + un pahar de lapte rece
-napolitane cu cacao + Cafe latte
-porumb prăjit + un pahar de suc Zero cu gheață și lămâie
-chipsuri simple sau tortilla… tot cu suc Zero.
Tot în categoria răsfățuri intră și mezelurile și brânzeturile asortate cu măsline sărate, cârnăciorii uscați și picanți, alunele, fisticul și migdalele prăjite, castronul de cireșe pietroase sau cutia de înghețată semi-dezghețată. Tot ce e bun și nedietetic este răsfăț! Și nu este interzis, dacă faceți din el un moment de plăcere, savurat și asumat", a scris Mihaela Bilic pe pagina de Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News