Alimentele care devin OTRĂVITOARE după ce le încălzești

Mâncarea rămasă după un prânz sau o cină copioasă poate fi consumată și a două zi, cred cei mai mulți dintre noi, dar încălzită la microunde nu mai are același gust.

Nu toate alimentele pot fi reîncălzite și mâncate a două zi. Unele dintre ele sunt chiar otrăvitoare. Este important să gătești alimentele bine, astfel încât să nu le consumi crude.

Iată la ce trebuie să fii atent:

Orezul

Se pare că orezul negătit poate reține spori de bacterii dăunătoare care pot supraviețui gătitului inițial. Dacă orezul gătit nu este ținut la o temperatura corectă, aceștia se vor înmulți și multiplica și pot cauza probleme de digestie, precum diaree sau vomă.

Reîncălzitul nu ajută pentru că sporii pot supraviețui. Este bine să îl consumi imediat cum l-ai gătit. Nu îl lasă să stea la temperatura camerei pentru mai mult de o oră.

Ulei vegetal

Reîncălzirea lui te expune la boli de inimă, atac cerebral și chiar cancer. Cercetări recente au arătat că încălzirea uleiurilor polinesaturate poate duce la eliberarea unei componente chimice ce provoacă boli grave.

Legume

Dacă legumele gătite sunt ținute într-o zona în care temperatura este sub patru grade sau dacă ai de gând să le păstrezi mai mult de 12 ore, cel mai bine să le congelezi.

Salată, spanacul, țelină și sfeclă conțin nitrați în cantități mari care lăsați la temperatura camerei se tranforma în nitriți, substanțe relaționate cu boli de sânge la copii, dureri de cap, oboseală și atacuri cerebrale.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel