Alimente de proastă calitate, interzise în România

Alexandru Ichim / 16 apr 2019 / 12:34 Salveaza PDF Comentarii
Supermarket
Supermarket

Alimentele de proastă calitate ar urma să fie interzise în Uniunea Europeană. Prima măsură implementată de autorități după scandalul cu dublu standard.

Parlamentul European a decis ca alimentele de o calitate mai slabă, vândute în Estul Uniunii Europene, să fie interzise, susține România TV. Este prima măsură luată după scandalul alimentelor cu dublu standard. 

”Este un pas extrem de important pentru fiecare dintre noi. Eu sper ca în această președenție a Consiliului Europei, dosarul pentru zona de dublu standard să fie încheiat de România, să poată să fie prezentat în Parlamentul Uniunii Europene, înainte de alegerile parlamentare și să nu se lase pentru toamnă. Astfel să putem vedea că din această vară, fiecare dintre noi, în calitatea noastră de consumatori, să putem să fim cu adevărat cetățeni europeni, cu adevărat consumatori europeni, tratați la acelați standard”, a declarat Sorin Mierla, președintele Infocons, în direct la România TV. 

România ar putea face deja mai multe demersuri 

 

”Ceea ce este extrem de important, această directivă va lăsa nivelul fiecărui stat membru implementarea acesteia, iar eu sper că România ar putea deja să înceapă să facă pați importanți pentru a putea monitoriza și a vedea dacă produsele din România, față de alte produse din Vestul Uniunii Europene respectă același standard. Ceea ce este iar extrem de important este publicitatea controalelor pentru că în momentul în care un agen economic este indentificat că pune în pericol sănătatea consumatorului, este obligatoriu ca fiecare dintre noi să fim informați pentru ca și noi la rândul nostru să sancționăm o astfel de practică prin a nu mai cumpăra acest produs”, a mai precizat Sorin Mierla, președinte Infocons.

Vezi și: Trei mașini, implicate într-un accident grav. Mai multe persoane rănite

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28