Aliatul lui Putin recunoaște noul Guvern al Ucrainei

Guvernul Belarusului este pregătit să coopereze cu noile autorități ucrainene, a declarat, miercuri, președintele Belarusului, citat de espreso.tv. Alexander Lukașenko este considerat unul dintre președinții care urmează cu precizie și loialitate linia Moscovei și un aliat de nădejde a lui Putin în rândul șefilor de state ex-sovietice. Odată cu realegerea lui în fruntea Belarusului au dispărut și speranțele Uniunii Europene că fostul satelit sovietic s-ar putea orienta către Occident.

Minskul s-a arătat dispus să ofere ajutoare umanitare Ucrainei dacă aceasta le va solicita. "Nu mă influențează nimeni, nici Kremlinul, nici altcineva", a declarat Lukașenko, care a dezvăluit că a vorbit la telefon cu Vladimir Putin despre situația din Ucraina.

Rusia, prin vocea premierului Dmitry Medvedev, a anunțat că nu recunoaște legitimitatea noilor autorități de la Kiev, pe care le-a acuzat că promovează fascismul.

Alexander Lukașenko a criticat Occidentul și a ținut să precizeze că relațiile dintre Rusia și Belarus prevalează în orice context.

"Dacă Vestul vrea să ne înspăimânte, este un truc ieftin. Vreau să fac o precizare: vom acționa doar în conformitate cu baza legală a relațiilor Rusia-Belarus", a adăugat el, citat de Itar-Tass.

 "Am spus-o de mai multe ori: suntem slavi și ne este mai bine împreună. Acționăm în interesul nostru și al prietenilor noștri, a vecinilor și a aliaților noștri", a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel