EXCLUSIV  Alianța Vestului. Nume BOMBĂ din PSD: ”Aș adera!”. Replica lui Nicolae Robu

Robu
Robu

Alianța Vestului fondată de primarii din Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea și Arad ar putea avea un nou membru în persoana primarului sectorului 3, Robert Negoiță. 

DC News a discutat atât cu edilul de la Sectorul 3 care s-a arătat interesat să adere, dar și cu primarul Timișoarei, Nicolae Robu, care s-a arătat deschis să îl primească în noua formațiune.

Robert Negoiță a precizat că susține orice demers în care se urmărește o creștere a eficienței administrative.

"Aș adera la această alianță în sensul în care să avem o adminstrație publică mai performantă. Eu susțin orice demers care să îmbunătățească adminstrația publică", ne-a spus Robert Negoiță.

"Nu contează că domnul Negoiță este de la PSD"

Pe de altă parte primarul Timișoarei a declarat pentru DC News că este deschis să primească în alianță orice primar în măsura în care se pot realiza proiecte comune.

"Noi suntem deschiși la primari care vor să ni se alăture și ne interesează ca toți cei care vin alături de noi în alianță să adere la același set de valori. Din punct de vedere pragmatic, dorim să putem coopera pe proiecte concrete în care am putea fi parteneri. Pentru că acesta este scopul. Nu contează că domnul Negoiță e de la PSD. Avem o colaborare foarte bună cu el la Asociația Municipiilor din România (AMR). Avem o relație foarte bună cu dumnealui și nu contează apartenența politică", ne-a spus Nicolae Robu.    

Care este scopul alianței

Primarii municipiilor Arad, Cluj-Napoca, Oradea şi Timişoara, iniţiatori ai proiectului "Patrulaterala Vestului", au semnat sâmbătă, la Timişoara, documentul de fundamentare a acestei asocieri, care de acum se va numi "Alianţa Vestului" (AVE) şi va avea ca scop dezvoltarea unor proiecte majore comune, printre obiective numărându-se şi inversarea trendului de plecare a forţei de muncă în afara graniţelor.

În acest sens, în primul trimestru al anului viitor, AVE va forma Asociaţia de Dezvoltare Interregională, care va primi un capitol dedicat de fonduri europene, obiectivul declarat al acestei asociaţii urmând a fi crearea unei prosperităţi reale în regiune, pentru stoparea migraţiei românilor în Occident şi aducerea înapoi a celor plecaţi.

Edilii Gheorghe Falcă (Arad), Emil Boc (Cluj Napoca), Ilie Bolojan (Oradea) şi Nicolae Robu (Timişoara) au subliniat că această alianţă nu este una cu viziuni separatiste teritorial, ci una europeană pe calea descentralizării, iar iniţiativa nu este îndreptată împotriva guvernului de la Bucureşti, pe care şi-l doresc partener.

Printre celelalte obiective asumate de AVE se regăsesc îmbunătăţirea radicală a mobilităţii între cele patru oraşe, accelerarea realizării proiectelor de autostrăzi Transilvania, Via Carpathia, Timişoara- Belgrad, dezvoltarea unei conexiuni de trenuri de mare viteză între cele patru oraşe, dezvoltarea unei reţele de transport public interregional şi intraregional, creşterea mobilităţii ecologice în zona metropolitană prin proiecte de tip tren, tramvai, troleibuz, autobuz electric, metrou metropolitan, susţinerea legii parteneriatului public-privat pentru proiecte de infrastructură, construirea a câte unui spital regional la Cluj şi la Timişoara.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel