Alianţa Nord-Atlantică susţine Ucraina, dar va reitera neimplicarea în război cu Rusia

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Liderii ţărilor membre NATO vor reafirma, la summitul aflat în curs la Bruxelles, susţinerea pentru integritatea teritorială a Ucrainei.

Potrivit proiectului Declaraţiei finale a summitului NATO, Alianţa-Nord-Atlantică susţine Ucraina şi cere Rusiei să oprească imediat invazia militară lansată în urmă cu exact o lună. Dar Alianţa Nord-Atlantică reiterează că nu se va implica direct pentru oprirea invaziei militare ruse, afirmă oficiali de la sediul NATO din Bruxelles, sub protecţia anonimatului, potrivit site-ului Politico.eu.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, li s-a adresat liderilor statelor NATO prin videoconferinţă şi a cerut intensificarea asistenţei militare şi „ajutor, sub orice formă, pentru închiderea spaţiului aerian ucrainean".

Alianţa-Nord-Atlantică a transmis clar, în mai multe rânduri, refuzul de a se implica în instituirea unei zone de interdicţie aeriană în Ucraina, pentru a evita riscurile unei confruntări militare directe cu Rusia.

Citește și / Președintele Klaus Iohannis, discuție cu Joe Biden la summitul extraordinar al NATO de la Bruxelles

Președintele României, Klaus Iohannis, a discutat, joi, cu președintele SUA, Joe Biden, la reuniunea extraordinară a șefilor de stat și de guvern din țările membre NATO, care are loc la Bruxelles.

Conform imaginilor publicate de Administrația Prezidențială, Klaus Iohannis a discutat cu președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden în sala unde se desfășoară reuniunea extraordinară a șefilor de stat și de guvern din țările membre NATO.

NATO a aprobat Grupul de luptă care va fi poziționat în România, a spus înaintea reuniunii președintele Klaus Iohannis. Acesta a menționat că este „foarte bucuros că s-a decis atât de repede”.

„Avem deja acum, înainte să începem summitul, o veste foarte bună. Probabil ați aflat, conform declarației Secretarului General Jens Stoltenberg, deja NATO a aprobat Grupul de luptă care va fi poziționat în România. Este acel grup de luptă pe care l-am solicitat”, a declarat președintele Klaus Iohannis înaintea reuniunii extraordinare a șefilor de stat și de guvern din țările membre NATO.

Citește și: Summit NATO. Iohannis și Biden, pozele zilei / foto

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel