Alianță GLOBALĂ pentru vaccin. Summit-ul care poate schimba tot

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

O alianță globală a liderilor lumii va strânge 7,5 miliarde euro într-un summit virtual, luni, pentru cercetarea și distribuirea echitabilă a vaccinurilor și tratamentelor pentru combaterea coronavirusului.

O alianță globală a liderilor lumii va strânge 7,5 miliarde euro într-un summit virtual, luni, pentru cercetarea și distribuirea echitabilă a vaccinurilor și tratamentelor pentru combaterea coronavirusului, conform The Guardian. La această conferință ar participa și China și Statele Unite.

Prin această alianță se dorește intrarea în linie dreaptă a eforturilor pentru ca vaccinurile să fie fabricate rapid pentru distribuția în țările defavorizate și nu doar pentru economiile puternice care le produc.

Individualismul duce la dublarea cercetărilor

 

Prestigiul național și profiturile uriașe sunt în joc pentru companiile și țările care câștigă cursa pentru mult așteptatul vaccin care poate reporni economiile înghețate din lume. Astfel, există riscul de dublare necoordonată a eforturilor de cercetare, fapt ce va încetini procesul și va crește costurile.

Summit-ul de caritate de luni vine după ce conceptul a fost gândit în cadrul unei conferințe din 24 aprilie. Nici China, nici Statele Unite nu au participat la anteriorul summit, alcătuit pe fugă, la care a fost prezentă și Organizația Mondială a Sănătății.

Va participa Trump?

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, care este în conflict cu OMS și China asupra presupuselor conspirații legate de mușamalizarea originii virusului, este crucial pentru summit. Deocamdată, nu se știe dacă acesta va participa sau nu la summit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel