Alianța Moldova Europeană, din PLDM și PD. Vlad Filat și Marian Lupu au semnat acordul

foto: Deschide.md
foto: Deschide.md

Președinții PLDM și PD, Vlad Filat și Marian Lupu, au bătut palma pentru o Alianță pentru o Moldovă Europeană. 

Liderul PLDM, Vlad Filat, și președintele PD, Marian Lupu, au semnat astăzi Acordul de constituire a „Alianței pentru Moldova Europeană". Chiar și așa cele două formațiuni nu vor avea împreună o majoritate parlamentară. În aceste condiții, pentru promovarea proiectelor în Parlament, cele două formațiuni vor avea nevoie de voturile colegilor din PSRM, PCRM sau PL, potrivit realitatea.md.

Vlad Filat a declarat că acest acord politic nu este unul secret și ca va fi făcut public ulterior. Liderul PLDM a declarat că decizia de a forma o coaliție minoritară cu PD, fără participarea liberalilor la guvernare, a fost luată în unanimitate de către liberal-democrați.

"Șapte săptămâni și jumătate, am muncit solidar împreună cu colegii din Partidul Democrat pentru a găsi un consens cu Partidul Liberal. Din păcate nu s-a reușit. Motive sunt și obiective, dar în mare parte sunt subiective. Timpul a expriat, țara are nevoie să fie guvernată. Este adevărat, va fi deloc ușor să activezi în această situație, cu un Guvern minoritar, dar cred că prin muncă și convingere vom reuși", a declarat Vlad Filat.

"Vreau doar să apreciez foarte înalt responsabilitatea de care au dat dovadă colegii de la PLDM și bărbăția de care au dat dovadă, pentru a-și asuma guvernarea, în asemenea condiții politice, economice, sociale și conjunctură regională deloc ușoară, trebuie să dai dovadă de bărbăție", a adăugat și Marian Lupu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel