EXCLUSIV  Alfred Bulai, BANC TARE despre PANICĂ: Încolonați, în liniște, vă îndreptați spre cimitir

Alfred Bulai și Val Vâlcu au vorbit despre ceea ce numim panică în mass-media. 

Val Vâlcu și Alfred Bulai au vorbit despre scumpirile la alimentele de bază, dar și despre cum sunt prezentate aceste informații în presa din România, la emisiunea ”Nod în Papură”, de la DCNews și DCNews TV.

"Adevărul este undeva la mijloc. Și televiziunile vor să facă breaking news din știri de astă vară.", a spus Alfred Bulai.

"Bun, dar asta obsesiv cu au crescut prețurile, că e nenorocire, lumea e din ce în ce mai săracă... Păi cred că la un moment dat, cei care să spunem că nu sunt așa de săraci o să se ducă la posturi de televiziune care nu anunță din minut în minut cât de rău o duce lumea. Nu chiar știri pozitive, a fost un experiment în 2000-2001, cred că Antena 1, cică nu mai dăm morți, răniți în trafic, știrile de la ora cinci, căci am făcut un studiu și lumea zice că nu mai vrea violență. Bineînțeles că atunci când au făcut asta erau să dispară.", a remarcat Val Vâlcu.

"Lumea vrea informații deosebite, ieșite din comun, nu vrea banalități.", a intervenit Alfred Bulai.

"Ce e ieșit din comun că s-a scumpit uleiul?", a întrebat Val Vâlcu.

"Că s-ar putea să nu mai ai bani să îți cumperi ulei, asta pentru o anumită categorie de populație poate se sperie.", a răspuns Alfred Bulai.

"Am înțeles, dar repetă obsesiv, dimineață la prânz și seara. Vin tot felul de politicieni care spun că trebuie ajutată populația...", a mai spus Val Vâlcu.

Cum reacționează oamenii pe timp de criză

"Mesajul util ar fi sfatul cum anume să faci rost de ulei mai ieftin sau să gătești fără ulei, adică orice formulă care să mă ajute cumva. Sigur că lumea ar fi mult mai atentă, dar asta e logica, cea mai mare parte a presei românești funcționează pe logica este rău, să vezi ce nasol va fi, și mai rău.", a punctat Alfred Bulai.

"În timpul marii crize erau populare musicalurile, filme cu Stan și Bran, comedii. (..) În momente de criză lumea vrea să evadeze.", a menționat Val Vâlcu.

Alfred Bulai: Ia-mi șie mie un bax de ulei

Ulterior, discuția a fost întreruptă de telefonul lui Val Vâlcu.

"Uite că am uitat să închid, dar cică asta e farmecul podcastului.", a spus zâmbind Val Vâlcu. 

"Dacă era farmecul podcastului trebuia să răspunzi și să zici: Ia-mi și mie un bax de ulei.", a glumit Alfred Bulai.

"Cu televizorul ați mințit poporul"

"Ce pot să zic, din păcate există o formulă din asta simplificată a faptului că orice lucru drastic, dramatic, excepțional anunți, câștigi audiență. Acum, nu prea câștigi audiență sau oricum nu influențezi. Prima chestiune este că o mare parte din oameni nu cred pe bune tot ceea ce văd la TV, există o îndoială a omului obișnuit, tocmai pentru că o parte din noi am fost vaccinați. Lumea nu înțelege lucrurile astea, băi, eu natural nu cred pe niciun guvernant, oricare ar fi el, poate să fie și Casa Albă. Orice zice guvernul trebuie să o gândești de 5 ori. Și atunci este evident că nu cred inclusiv ceea ce apar la televizor, gândește-te că era un timp în care se zicea "Cu televizorul ați mințit poporul", tocmai pentru că exista suspiciunea că televiziunea în sinea ei este mincinoasă. ", a continuat Alfred Bulai.

"Nu a ținut decât la 20%, ăia anti Iliescu, că restul de 80% își doreau să fie mințiți, cum sunt ăștia bula de Facebook azi.", a spus Val Vâlcu.

"Noi vrem să fim mințiți în viață de multe ori, nu e chiar atât de șocant, dar ce vreau să spun este că da, există această atitudine a presei care nu este una care să te ajute foarte mult, adică să îmi spună cum să rezolv o problemă. Îmi spune că e coadă în sectorul nu știu care sau la pașapoarte, orice instituție publică, nu contează, foarte puțină lume vine cu genul de expertiză care există pe piață și să ne spună ce trebuie să facem, adică cu un gen de sprijin, dar asta înseamnă mult mai multe resurse. Tu poți să angajezi relativ ușor pe cineva care doar să se sperie de date și să spună că a fost în magazin și a crescut prețul cu 5 lei la nu știu ce. Nu îți trebuie nici liceul pentru asta, nu e chiar atât de complicat. Acum, să îți dea sfaturi, e mai complicată povestea asta, ori grija e mai mică.  E și grija autorităților. Nu ar trebui și autoritățile să ne spună soluții? ", a spus Alfred Bulai.

Alfred Bulai, glumă despre atacul nuclear

"Prima grijă, asta am remarcat-o din anii 90, să nu creăm panică. Domnule, să nu creăm panică, de parcă oamenii ar fi o turmă de mioare, căprioare speriate și gata, fug toate care încotro.", a punctat Val Vâlcu.

"Era un banc recent. Ce să facem în caz de bombă atomică. Zice: "Încolonați, în liniște, vă îndreptați spre cimitir". De cimitir înțelegem, da de ce încolonați și de ce în liniște? Ca să nu creați panică. Cam asta e.", a glumit Alfred Bulai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel