Alexis Tsipras, scenariu: Aș fi ultima persoană care să aibă un motiv să dorească acest lucru

Alexis Tsipras a spus că guvernul grec ar putea fi obligat să organizeze alegeri legislative anticipate dacă nu va recâștiga majoritatea parlamentară pierdută la ultimele două voturi.

'Aș fi ultima persoană care să aibă un motiv să dorească alegeri dacă am avea o majoritate parlamentară garantată (...) Dacă nu avem o majoritate parlamentară, vom fi obligați să organizăm alegeri', a declarat Alexis Tsipras, într-un interviu la postul de radio Sto Kokkino, scrie Agerpres.

Declarația sa survine în contextul diviziunilor persistente în cadrul partidului său Syriza, al cărui comitet central urmează să se întrunească joi, în tentativa de a aplana divergențele legate de acceptarea sau nu a unui al treilea plan de asistență din partea creditorilor internaționali.

Reunit marți într-o a doua ședință din această săptămână, secretariatul politic al Syriza a decis să convoace comitetul central, după ce câțiva membri ai platformei de stânga a partidului au cerut guvernului să nu continue negocierile cu creditorii.

În plus, Alexis Tsipras s-a arătat încrezător în posibilitatea de a obține începând cu noiembrie o reducere a datoriei publice a Greciei, pe care creditorii internaționali "s-au angajat" să o studieze.

VEZI ȘI: Încă o țară în situația Greciei! Situația este dramatică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel