Alexei Navalnîi cere Rusiei să-i dea hainele din ziua otrăvirii: Mi le-au scos de pe mine, m-au trimis în Germania aproape gol

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Alexei Navalnîi a făcut publică o solicitare către autoritățile din Rusia. 

Politicianul rus de opoziție Alexei Navalnîi, care se recuperează în prezent după o presupusă intoxicație aproape fatală, a cerut autorităților ruse să-i returneze hainele pe care le purta în ziua în care s-a îmbolnăvit, scrie CNN

Alexei Navalnîi este în prezent tratat într-un spital din Berlin, după ce s-a îmbolnăvit grav într-un zbor din orașul siberian Tomsk către Moscova în urmă cu o lună.

Ce a declarat Navalnîi

Într-o declarație publicată luni, Navalnîi a spus: "Acum mă interesează un lucru: hainele mele. Adică hainele pe care le purtam în ziua otrăvirii, 20 august. Înainte să-mi permită să merg în Germania, mi-au scos toate hainele și am fost trimis acolo complet gol. Ținând cont de faptul că Novichok a fost găsit pe corpul meu, iar o metodă de contact de otrăvire este foarte probabilă, hainele mele sunt dovezi materiale foarte importante".

Guvernul german a declarat că criticul de la Kremlin a fost otrăvit cu un agent chimic din grupul Novichok din epoca sovietică, o concluzie susținută de alte două laboratoare din Franța și Suedia. Kremlinul a negat cu tărie orice implicare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel