Alexei Şarov, al 15-lea comandant rus de top UCIS, anunță armata ucraineană

Alexei Şarov, al 15-lea comandant rus de top UCIS, anunță armata ucraineană / Foto: Twitter Anatolii Ștefan
Alexei Şarov, al 15-lea comandant rus de top UCIS, anunță armata ucraineană / Foto: Twitter Anatolii Ștefan

Ucraina susține că a ucis al 15-lea comandant rus de top.

Colonelul Alexei Şarov, comandantul Brigăzii 810 de puşcaşi marini a armatei ruse, a fost ucis în apropiere de Mariupol, anunță reprezentanții armatei ucrainene. Acesta ar fi cel de al 15-lea comandant de top ucis de la începutul războiului cu Ucraina, relatează Ziarul de Iași, citând The Sun.

Moartea colonelului Alexei Şarov vine în timp ce Rusia continuă să sufere cea mai mare decimare de cadre militare de la cel de-al Doilea Război Mondial.

Şarov a fost comandantul Brigăzii 810. El a fost ucis la Mariupol, unde peste 200.000 de persoane sunt blocate în oraşul din sudul Ucrainei.

Oraşul este devastat de forţele de asediu ale lui Vladimir Putin, care se confruntă cu o rezistenţă acerbă a ucrainenilor.

Moartea lui Şarov a fost dezvăluită de ofiţerul armatei ucrainene Anatoli Stefan pe conturile sale de socializare.

Lista generalilor ruși care ar fi fost uciși în Ucraina



De la invazia Rusiei. armata ucraineană ar fi ucis 5 generali ruși. Ofițerii de rang înalt nu sunt de obicei trimiși în linia directă de foc, iar pierderea multor generali ar fi o lovitură semnificativă pentru armata rusă.

1. General-major Vitaly Gerasimov, primul adjunct al comandantului armatei 41 a Rusiei. El a fost ucis la Harkov pe 7 martie, a declarat unitatea de informații a ministerului ucrainean al Apărării într-un comunicat. Rusia nu a recunoscut decesul.

2. Generalul-maior rus Andrei Kolesnikov, despre care se crede că este comandantul Armatei a 29-a Combinate, a fost ucis pe 11 martie, a anunțat armata ucraineană într-un mesj pe Twitter. Rusia nu a recunoscut decesul.

3. Generalul-maior Andrei Suhovetski, un alt comandant adjunct al armatei 41 a Rusiei, a fost ucis în februarie, potrivit rapoartelor din presa rusă.

4. Generalul-maior Oleg Mityaev a fost ucis săptămâna trecută în timpul atacului rusesc asupra orașului Mariupol.

5. Generalul-locotenentul Andrei Mordicev, comandantul Armatei a 8-a a Districtului Militar de Sud al Federației Ruse ar fi fost ucis în urma unui atac al forțelor armate ale Ucrainei asupra aerodromului de la Cernobaevka. Ucraina a anunțat despre acest lucru sâmbătă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel