Alexei Navalnîi se confruntă cu grave probleme de sănătate: Posibilă otrăvire în închisoare

 Foto: Facebook Alexei Navalnîi
Foto: Facebook Alexei Navalnîi

Opozantul rus, Alexei Navalnîi, aflat în închisoare, se confruntă cu probleme grave de săsnătate iar membrii echipei sale se tem că ar fi putut fi otrăvit din nou.

Navalnîi a slăbit opt ​​kilograme în ultimele 15 zile în celula sa izolată din închisoare, a declarat săptămâna trecută purtătorul de cuvânt al său, Kira Yarmysh, într-o postare pe Twitter.

”Avocatul spune că o ambulanță a fost chemată pentru Alexei Navalnîi în noaptea de vineri spre sâmbătă din cauza unei dureri acute de stomac. Nimeni nu-l tratează și nici măcar nu-i spun diagnosticul”, a spus Yarmysh.

”Nu excludem că în tot acest timp, în închisoare, ar fi putut fi otrăvit cu ceva care să-i facă sănătatea să se deterioreze lent, dar constant”, a adăugat Kira Yarmysh.

Avocatul lui Navalnîi, Vadim Kobzev, a spus că echipa sa va solicita analize toxicologice și radiologice. ”Acest lucru poate părea ca o prostie și paranoia pentru altcineva, dar nu pentru Navalnîi după episodul Novichok”, a scris Kobzev pe Twitter, potrivit CNN.

Citește și: Alexei Navalnîi spune că otrăvirea sa a dus la demascarea lui Vladimir Putin

Alexei Navalnîi se confruntă cu provocări suplimentare în închisoare, inclusiv amenințări din partea deținuților, potrivit lui Yarmysh și Kobzev, care au făcut apel la public să ajute la lupta pentru eliberarea sa.

Navalnîi este cel mai cunoscut politician de opoziție din Rusia. Chiar dacă se află în spatele gratiilor, conturile sale de Instagram și Twitter continuă să îl atace pe președintele rus Vladimir Putin. 

 

Vezi și: Alexei Navalnîi spune că se încearcă îmbolnăvirea lui cu gripă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel