Alexei Navalnîi, acuzații GRAVE. FSB ar fi încercat de cel puţin două ori să-l ucidă la ordinul lui Putin

Alexei Navalnîi susține că FSB ar fi încercat să îl omoare de cel puțin două ori, la ordinul lui Vladimir Putin.

Opozantul rus Alexei Navalnîi susține că o echipă de agenţi ai serviciului secret rus FSB (Serviciul Federal de Securitate) a încercat să-l ucidă la ordinul preşedintelui Vladimir Putin, transmite Agerpres, citând DPA.

Potrivit unei înregistrări postate pe YouTube de Navalnîi, această echipă a încercat de cel puţin două ori să-l otrăvească cu substanţa neurotoxică Noviciok, înainte de incidentul din luna august, atunci când s-a făcut rău la bordul unui avion cu care zbura între Tomsk şi Moscova, ulterior fiind transferat la un spital în Germania unde i s-a confirmat otrăvirea cu Noviciok.

De ce ar fi eșuat



Opozantul rus mai susţine ce tentativele precedente de a-l otrăvi au eşuat pentru că echipa de asasini a fost atentă să nu folosească o doză prea mare de otravă, întrucât o moarte instantanee ar fi fost prea uşor de investigat. El își susține afirmaţiile pe înregistrări telefonice şi date ale pasagerilor companiilor aeriene, considerându-le o dovadă a faptului că a fost urmărit de agenţii FSB. Autorităţile ruse au negat în mod repetat orice implicare în tentativa de asasinare a lui Navalnîi.

Tot cu un agent neurotoxic din grupa Noviciok au fost otrăviţi în urmă cu doi ani în Marea Britanie fostul agent dublu rus Serghei Skripal şi fiica sa, Iulia. Ei au supravieţuit, dar un cetăţean britanic care a intrat în contact cu respectiva substanţă a murit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel