Alexandru Vișinescu a murit - update

Alexandru Vișinescu a murit luni, 5 noiembrie.

Alexandru Vișinescu, torționarul condamnat la 20 de ani închisoare pentru crime împotriva umanității comise în timpul comunismului, a murit, luni. Avea 93 de ani.  

Alexandru Vişinescu a fost condamnat definitiv, în 2016, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la 20 de ani de închisoare. La începutul lui octombrie, Vișinescu fusese internat în spital. S-a stins din viață luni în spitalul penitenciarului unde îşi ispăşea pedeapsa.

Conform rechizitoriului procurorilor, în perioada 1956-1963, Alexandru Vişinescu, în calitate de comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, „a săvârşit acţiuni şi inacţiuni sistematice care au avut ca rezultat persecutarea colectivităţii reprezentată de deţinuţii politici încarceraţi în acest penitenciar, prin privare de drepturi fundamentale ale omului sau prin restrângerea gravă a exercitării acestora, pe motive de ordin politic".

În perioada în care la conducerea Penitenciarului Râmnicu Sărat a fost Alexandru Vişinescu, deţinuţii erau supuşi unor condiţii de existenţă sau tratament de natură să ducă la distrugerea lor fizică, fără să li se asigure un minim de medicamente şi fără să li se acorde îngrijiri sau asistenţă medicală adecvate, a arătat Parchetul instanţei supreme.

Update 2: Conform unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, luni, în jurul orei 13.00, personalul medical al Penitenciarului-Spital Bucureşti-Rahova a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unei persoane aflate în custodie, concomitent fiind solicitat sprijinul serviciului unic de urgenţă 112. „În ciuda eforturilor depuse de personalul specializat, decesul persoanei în cauză a fost declarat în jurul orei 14.30. Aceasta se afla în evidenţa unităţii cu o serie de afecţiuni medicale cronice, pentru care se acordau îngrijiri şi tratament potrivit recomandărilor medicilor specialişti. În conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la informarea: familiei persoanei condamnate, judecătorului de supraveghere a privării de libertate, Parchetului de pe lângă Tribunalul Municipiului Bucureşti, INML Bucureşti”, se mai arată în comunicatul ANP.

Update 1: Potrivit Antena 3, i s-a făcut rău în jurul orei 13.00. În ultima perioadă, s-a confruntat cu câteva probleme de sănătate. Familia sa a fost deja anunțată, notează sursa citată.

  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel