Alexandru Mironov fără titlu de Luptător cu rol determinant în Revoluția Română. Reacția Colegiul Național al IRRD

Alexandru Mironov
Alexandru Mironov

Colegiul Național al IRRD 1989 își exprimă surpriza și îngrijorarea în legătură cu anunțul Secretariatului de Stat pentru recunoașterea meritelor Luptătorilor împotrivaregimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 privind retragerea titlului de Luptător cu rol determinant în Revoluția Română din decembrie 1989 acordată d-lui Alexandru Mironov, membru al Colegiului Național și Președinte al IRRD 1989.

Atragem atenția asupra faptului că acordarea titlului menționat s-a făcut după parcurgerea unei laborioase secvențe de ordin juridic și moral, care nu poate fi înlăturată printr-o expeditivă hotărâre, care ignoră realitatea acelor momente din Revoluție.

Colegiul Național consideră că ne confruntăm cu o tentativă de schimbare a realității istorice, în primul rând prin faptul că distorsionează contribuția extrem de importantă a instituțiilor Televiziunii și Radioului la prăbușirea regimului de dictatură comunistă allui Nicolae Ceaușescu. 

În ce privește în mod concret pe colegul nostru Alexandru Mironov, hotărârea Secretariatului de Stat ignoră momentele dramatice în care dumnealui, alături de alți colegi, la ora la care în Radio nu se știa de fuga lui Ceaușescu, au reușit să dezarmeze grupa de militari aparținând Securității, care primiseră ordinul să zădărnicească orice acțiune împotriva regimului ceaușist.

Acești militari, conform ordinelor primite, aveau armele încărcate cu glonț pe țeavă spre a face uz de ele în împrejurarea revoltei populației. Trebuie subliniat că din personalul Radioului, doar Alexandru Mironov și încă patru colegi au decis să ia atitudinea de a bloca eventuala acțiune a militarilor și apoi să pătrundă în studioul de emisie și să adreseze o chemare către țară (înregistrarea există înarhiva de aur a Radiodifuziunii).

După declanșarea acțiunilor cu caracter terorist în seara zilei de 22 decembrie, o foarte mică parte din personal, câteva zeci de lucrători tehnici și redactori, au continuat să rămână în Radio, asigurând legătura cu țara.

Colegiul Național își exprimă încrederea că adevărul și dreptatea cu privire lacontribuția în Revoluție a Colegului nostru Alexandru Mironov sunt de nezdruncinat. Nu există Revoluție fără revoluționari!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel