Alexandru Mazăre, condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Poliția l-a dat în urmărire națională

Alexandru mazăre, fratele fostului primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost condamnat, marți, la 3 ani de închisoare în dosarul locuințelor sociale. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție este definitivă.

 

UPDATE: Fratele lui Radu Mazăre, condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul locuințelor sociale, a fost dat în urmărire națională, după ce polițiștii nu l-au găsit acasă.

Polițiștii constănțeni au încercat, marți, să pună în aplicare un mandat de executare a pedepsei de 3 ani de închisoare, emis pe numele unui bărbat, de 50 de ani, condamnat pentru fals în declarații, informează Poliția Constanța.

Acesta nu a fost găsit acasă, fiind făcute verificări la reședințele și locurile în care bărbatul s-ar putea afla.

Bărbatul a fost dat în urmărire națională.

Știrea inițială:

Alexandru Mazăre a fost condamnat pentru luare de mită.

„Condamnă pe inculpatul Mazăre Alexandru (......) la pedeapsa de 3 ani închisoare și interzicerea drepturilor (...) pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei închisorii (...) și condamnarea inculpatului Mazăre Alexandru la pedeapsa de 5.000 lei amendă penală. În baza art. 33 lit. a raportat la art. 34 lit. d C.pen. anterior, contopeşte pedepsele stabilite şi aplică inculpatului pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare și 5.000 lei amendă penală”, este decizia ÎCCJ.

De asemenea, instanța a decis confiscarea de la Alexandru Mazăre a sumei de 80.000 de euro în echivalent în lei, la cursul BNR de la data plății și a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile până la concurența sumei de 80.000 de euro.

În cazul fostului primar PSD al Constanței, Radu Mazăre, dar și a lui Avraham Morgenstern, judecătorii au decis încetarea procesului penal.

Dosarul în care a fost condamnat Alexandru Mazăre vizează Campusul de locuințe sociale Henri Coandă din Constanța, potrivit Mediafax.

În acest dosar, Radu Mazăre a fost acuzat de DNA că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă" - ca să-l ajute pe acesta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Fratele fostului primar al Constanţei, Alexandru Mazăre, a fost acuzat de DNA că ar fi primit şi el bani în contextul favorizării firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel