Alexandru Kiss (UDMR), reținut pentru 24 de ore de DNA

Alexandru Kiss, politician UDMR, longeviv în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor, a fost reținut pentru 24 de ore. 

Este acuzat de spălare a banilor, în formă continuată (4 infracţiuni), abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, luare de mită şi trafic de influență, în formă continuată. Alături de el a fost reținut și administratorului grupului de societăți Selina Oradea, Beneamin Rus, pentru spălare a banilor, în formă continuată (2 infracţiuni) și instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial. 

Alexandru Kiss este acuzat că între 2003 și 2008, împreună cu mai multe persoane a conceput "mecanisme complexe prin intermediul cărora membrii grupurilor au obţinut foloase necuvenite în valoare totală de 4.312.847 euro". Ei au pus în aplicare un mecanism financiar complex, implicând societăți comerciale înregistrate în România, Marea Britanie și Ungaria.

VEZI AICI ACUZAȚIILE COMPLETE

Consiliul Județean Bihor a fost prejudiciat cu 6.126.219,4 de euro euro.

Procurorii DNA au fost susținuți de Serviciul Român de Informaţii, DGA-Serviciul Judeţean Anticorupţie Bihor, Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Sălaj, precum și al autorităților judiciare din Ungaria, Germania și Olanda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel