Alexandru Giboi, directorul Agerpres, nominalizat pentru funcția de secretar general EANA

Alexandru Giboi, directorul general al Agenţiei Naţionale de Presă Agerpres, a fost nominalizat drept candidat pentru funcţia de secretar general al EANA - Alianţa Europeană a Agenţiilor de Presă. 

Conform statutului EANA, pentru a deveni candidat la această funcţie, este nevoie de nominalizarea a cel puţin trei agenţii membre. Alexandru Giboi a fost nominalizat de următoarele agenţii: BTA (Bulgaria), CNA (Cipru), ANA-MPA (Grecia), ATA (Albania), FENA (Bosnia şi Herţegovina), TASR (Slovacia), alături de AGERPRES.  

În prezent, Alexandru Giboi este membru în Consiliul de Conducere al EANA, ales în septembrie 2015, dar şi secretar general al Asociaţiei Agenţiilor de Presă din Balcani (ABNA-SE), ales pentru un al doilea mandat în septembrie 2016. 

Premieră

Alegerile din toamna acestui an vor avea loc în urma încheierii mandatului actualului secretar general, Erik Nylen, expert în mass-media cu o vastă experienţă. Înainte să ocupe poziţia de secretar general al EANA, acesta a fost, printre altele, CEO al TT, agenţia de presă suedeză. 

Pentru funcţia de secretar general al EANA mai candidează şi Lidia Sobanska, din Polonia, susţinută de trei agenţii de presă.  

Pentru prima dată în istoria EANA, Conferinţa de primăvară a Alianţei se va desfăşura la Bucureşti, în luna aprilie a acestui an, la invitaţia AGERPRES. 

Ce este EANA

EANA a fost înfiinţată la 21 august 1956 în urma unei conferinţe care a avut loc la Strasbourg. Alianţa reprezintă un forum pentru cooperare şi schimb de informaţii între agenţiile de presă europene şi cuprinde peste 30 de agenţii membre, care promovează respectarea drepturilor de autor, accesul la informaţie, dezvoltarea tehnologiei de transmitere a acesteia şi libertatea presei. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel