Alexandru Cordoş s-a autosuspendat din PSd, în urma acuzaţiilor DNA

Alexandru Cordoş urmărit penal pentru trafic de influenţă, alături de fiica şi soţia sa, care este arestată, s-a autosuspendat din toate funcţiile deţinute în PSD,  parlamentarul declarând, sâmbătă, că nu doreşte să implice PSD în situaţia sa "juridică".

Într-un comunicat de presă, senatorul PSD Alexandru Cordoş a anunţat că se autosuspendă din toate funcţiile deţinute în partid, până la clarificarea în justiţie a situaţiei sale juridice.

"Mă autosuspend pentru a nu implica PSD în situţia juridică pe care o voi clarifica în justiţie. Am încredere în justiţie", a declarat senatorul Alexandru Cordoş, potrivit comunicatului de presă.

Senatorul Alexandru Cordoş era vicepreşedinte al organizaţiei PSD Cluj, dar conducea şi Departamentul de politici sociale şi ocuparea forţei de muncă, egalitate de şanse şi familie în cadrul PSD Cluj.

Alexandru Cordoş este urmărit penal, alături de fiica sa, Andreea Alexandra Cordoş, în dosarul în care soţia sa, Mihaiela Cordoş, referent la Spitalul Judeţean Cluj, a fost arestată preventiv, vineri, pentru trafic de influenţă în formă continuată.

Citește și: STENOGRAME: Soția senatorului Cordoș oferea contra cost posturi la stat

Mihaiela Cordoş a fost reţinută, joi seară,  pentru trafic de influenţă, în formă continuată (26 acte materiale), în timp ce soţul şi fiica sa sunt acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, începând cu noiembrie 2014, Mihaiela Cordoş a pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 1.000 şi 10.000 lei, pentru ca, prin influenţa pe care ea şi soţul său o aveau asupra persoanelor cu funcţii de conducere din Spitalul Clinic Judeţean Cluj, Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj şi alte instituţii publice să obţină cumpărătorilor de influenţă posturi/locuri de muncă cum ar fi cele de: profesor suplinitor, infirmier, asistent medical, juristconsult etc.

Citește și: Senatorul Alexandru Cordoș, soția și fiica acestuia, urmăriți penal de DNA

În perioada ianuarie - aprilie 2015, Mihaiela Cordoş a fost sprijinită şi de fiica sa, Andreea Alexandra Cordoş, care ştia că mama sa primea foloase necuvenite pentru a-şi trafica influenţa pe lângă diferite persoane din instituţiile amintite, mai arătau procurorii.

Conform acestora, în 24 ianuarie 2015, la solicitarea mamei sale, Andreea Cordoş a mers la locul de muncă al unei persoane şi i-a remis acesteia subiectele pentru proba orală a unui concurs pentru ocuparea unui post de asistent medical la Spitalul Clinic Judeţean Cluj. În alte două rânduri, aceasta a înapoiat unor persoane o parte din banii pe care mama sa îi primise pentru a-şi trafica influenţa pe lângă membrii comisiilor de examinare de la Spitalul Clinic Judeţean Cluj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel