Alexandru Ciocâlteu, fostul manager al Spitalului Sf. Ioan, reținut de DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție  au dispus reținerea pentru 24 de ore față de inculpații Petruța Lazăr, la data faptelor managere, ulterior director economic al Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan din București, și Alexandru Ciocâlteu, la data faptelor manager al aceleiași instituții medicale, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, precizează DNA.

Potrivit ordonanțelor de reținere, în cursul anului 2008, în urma unei înțelegeri prealabile, Petruța Lazăr, în calitate de manager interimar, i-a pretins unei persoane ca după încheierea unui contract între Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan" București și firma reprezentată de respectiva persoană, acesta din urmă să îi dea, cu titlu de mită, un procent de 5 % din valoarea contractului.

Astfel, începând cu luna ianuarie 2009 până în august 2010, Petruța Lazăr a primit de la respectiva persoană, cu titlu de mită, suma de 20.000 lei lunar, în total 480.000 lei pentru a facilita încheierea și derularea contractului (inclusiv efectuarea plăților către firma respectivă și încheierea de acte adiționale). În perioada primirii banilor cu titlu de mită, Petruța Lazăr a ocupat funcția de manager al spitalului și ulterior pe cea de director financiar.

Ulterior, după înlocuirea Petruței Lazăr din funcția de manager al spitalului cu Alexandru Ciocâlteu, acesta din urmă, la rândul său, i-a pretins aceleiași persoane și a primit, lunar, cu titlu de mită, suma de 40.000 lei, pentru derularea contractului anterior menționat, inclusiv semnarea de acte adiționale și efectuarea plăților, în total 2.880.000 lei.

Banii au fost primiți de către Alexandru Ciocâlteu din februarie 2011 (scăzând cele 6 luni în care banii au fost primiți de Petruța Lazăr) până în noiembrie 2013 inclusiv.

Ciocâlteu i-a comunicat persoanei că o parte din suma de bani o va remite Petruței Lazăr, aceasta ocupând în acel moment funcția de director economic.

Astfel, în perioada 2011 – 2013, Petruța Lazăr a primit de la Alexandru Ciocâlteu diferite sume de bani, cunoscând că acestea provin de la persoana respectivă, inculpata semnând în acea perioadă documente care vizau relația contractuală a spitalului cu firma respectivă.

Inculpații Petruța Lazăr și Alexandru Ciocâlteu urmează a fi prezentați la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel